Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam



  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Fragmenten schooltelevisie


In Filmpjes,Onderwijs, door Ionica

Schooltelevisie is helemaal 2008: sindskort bieden ze op hun site allerlei fragmenten aan, met daarbij de mogelijkheid om de fragmenten embedded op je eigen site te zetten. De filmpjes laden wat trager dan de bekende YouTube-filmpjes, maar ze zijn ook veel mooier van kwaliteit. De wiskundemeisjes hebben gelijk hun eigen columns bij in de media gezet. Zoals deze column over het kiezen van de beste partner of taart. Misschien is dit een goed moment om te vertellen dat de jongen in het filmpje niet mijn echte vriend is. En ik betwijfel ook of Jeanine echt de appeltaart zou kiezen...



Er zijn allerlei aardige fragmenten te vinden. Mijn favoriet is dit fragment over het efficiënt laden van bagage in vliegtuigen.


Johan Gademan, de redacteur van de reeks Wiskunde voor de tweede fase, vertelde dat een scholier na het zien van dit fragment had gebeld om te vragen wat deze jongens hadden gestudeerd. Want dat wilde hij ook gaan doen. De complete reeks is vanaf 20 maart nogmaals op televisie te zien (zes donderdagen om 10.15 uur op Nederland 2). De dvd en handleiding voor docenten zijn hier te bestellen.