Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam



  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nederlandse team Internationale Wiskunde Olympiade bekend


In Nieuws, door Jeanine

De scholieren die in de running waren voor een plaatsje in het Nederlandse team voor de Internationale Wiskunde Olympiade hebben de afgelopen week hard getraind in Valkenswaard. Er deden 24 leerlingen mee aan de trainingsweek: één uit klas 3, acht uit vwo 4, acht uit vwo 5 en zeven uit vwo 6. Zaterdag was de beslissende eindtoets, en de volgende zes leerlingen hebben zich geplaatst voor het team dat Nederland deze zomer gaat vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Bremen:

* Wouter Berkelmans (18 jaar, Amstelveen)
* Raymond van Bommel (17 jaar,Hoofddorp)
* Harm Campmans (17 jaar, Borne)
* Saskia Chambille (18 jaar, De Meern)
* David Kok (16 jaar, Delft)
* Maarten Roelofsma (18 jaar, Apeldoorn)

Verder heeft Merlijn Staps (14 jaar, Leusden) de aanmoedingsprijs gewonnen voor het beste
aanstormend talent; ook hij mag mee naar Bremen als lid van de Nederlandse delegatie. Van harte gefeliciteerd allemaal, en alvast veel succes!

De Olympiade vindt plaats van 13 tot 22 juli. Voorafgaand aan de reis naar Bremen zal het team nog een extra trainingsweek hebben in Apeldoorn. Het team wordt begeleid door Quintijn Puite (Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Utrecht) en Birgit van Dalen (Universiteit Leiden).

Voor wie geïnteresseerd is in de problemen die deze leerlingen zaterdag in 3,5 uur hebben moeten oplossen: zie hier de eindtoets en de uitwerkingen (niet meteen spieken!).