Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nog een wiskundemeisje: Danica McKellar


In Algemeen,Nieuws, door wiskundemeisjes

Danica McKellar speelde vroeger in The Wonder Years. In Nederland hebben we haar daarna niet meer zo vaak gezien, maar in Amerika is ze nog steeds een bekende actrice. Ze speelde bijvoorbeeld in het vierde seizoen van The West Wing. Tussendoor haalde ze even een bachelor wiskunde aan de University of California, Los Angeles (dat was natuurlijk lekker dicht bij Hollywood).

Danica

Als studente werkte ze mee aan een artikel over percolatie, wat behoorlijk stoer is voor een lagerejaars. Inmiddels is Danica weer full-time aan het acteren, maar ze blijft wiskunde promoten. Ze beantwoordt vragen van scholieren op Math-a-ton. De vragen die ze beantwoordt zijn niet echt moeilijk:

Mike gave me 1/5 of an orange, then Martha gave me 2/4 of an orange. What percentage of a whole orange do I have now?

Maar Danica legt alles leuk en enthousiast uit. Wat zou het goed zijn als er ook zoiets in Nederland gebeurde! Ik stel voor dat Katja Schuurman een gesubsidieerde studieplek bij wiskunde krijgt, of dat Jeanine een rol in Onderweg naar morgen gaat spelen.
(Ionica)

6 reacties op “Nog een wiskundemeisje: Danica McKellar”

 1. Han:

  Ik heb het artikel over percolatie maar gelijk even doorgenomen, niets op aan te merken. Het klopt allemaal! Overigens is het uitstekend dat meisjes zich met wiskunde bezighouden. Zelf ben ik er nog niet zo goed in, maar desondanks hanteer ik toch graag de volgende stelling:

  wiskunde + meisjes = sexy!

  precies, sexy faculteit

 2. Steven:

  Al zit ik niet goed genoeg meer in de materie van het artikel (statistische fysica is toch alweer wat langer geleden), het ziet er goed uit. Maar vooral ben ik het eens met de stelling van Han:
  wiskunde + meisjes = sexy!
  ...(kan niet vaak genoeg herhaald worden :-).....)
  En wat Jeanine in OnM (of een andere serie/soap) betreft: Leuk :-) !!! ik ben benieuwd....

 3. Florine:

  Ja, 't is leuk natuurlijk, en terecht en verstandig, om bestaande stereotypes (zoals: wiskundigen zijn lelijke nerds met bril en puistjes) de nek om te draaien...
  Maar om die nou te vervangen door een ander niet ter zake doend stereotype (zoals: wiskundemeisjes zijn sexy) is nauwelijks een oplossing. Studiekeuze lijkt me toch echt iets te belangrijk om op te hangen aan "dan vinden ze me sexy".

  Vind je jongens + wiskunde ook sexy trouwens? Of misschien jongens + biologie ofzo? :-)

 4. Vincent:

  Wat is dat nu weer voor vraag? NATUURLIJk zijn jongens + wiskunde ook sexy! Wat is trouwens het antwoord op dat sinaasappelraadsel?

 5. Florine:

  :-)

 6. Wiskundemeisjes » Danica McKellar is lekker bezig:

  [...] Vorig jaar meldden we hier al dat actrice Danica McKellar (beter bekend als Winnie Cooper uit The Wonder Years) een heus wiskundemeisje is. Ze haalde een bachelor wiskunde en beantwoordt op haar website vragen van scholieren. [...]

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.