Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wie zijn wij?

In , door admin
11-03-2006

De wiskundemeisjes zijn Ionica Smeets & Jeanine Daems. Ze leerden elkaar kennen als promovendi bij wiskunde aan de Universiteit Leiden. In de lunchpauzes vertelden ze elkaar enthousiaste verhalen over wiskunde. Sinds 14 maart 2006 zetten ze alle toffe dingen die ze ontdekken op deze blog. Zo kan iedereen meegenieten van alle leuke wiskundeweetjes die ze tegenkomen!

nieuwe foto van de wiskundemeisjes

Foto: Evelyne Jacq.

Dr. Ir. Ionica is wetenschapsjournalist en als je wilt weten wat nu allemaal doet, dan moet je even op haar eigen site kijken.

Drs. Jeanine werkt als wiskundedocente op het Rijnlands Lyceum in Sassenheim en als lerarenopleider wiskunde aan de Hogeschool Utrecht. Verder is ze nog bezig met haar proefschrift over de geschiedenis van de wiskunde, in het bijzonder over klassificaties van kristalstructuren. Ook gaat ze al jaren mee als begeleider op de zomerkampen van Vierkant voor Wiskunde en zit ze in de redactie van Pythagoras.

Stiekem houden ze ook allebei van boeken lezen, bandjes kijken, lekker koken, muziek maken, dansen, mannen, films kijken, theater en andere dingen - maar daar hebben ze het hier niet over. Hier zijn ze wiskundemeisjes (maar wel aardige wiskundemeisjes).

Vicky Vermeulen interviewde de wiskundemeisjes voor Vector, een Vlaams tijdschrift voor wiskundedocenten. Ze maakte er een erg leuk artikel van, wat je hier kan lezen: Interview in Vector.

weer in het gras