Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

De grote vragendag van Klokhuis en Nemo.


In Nieuws,Uitjes, door wiskundemeisjes

Komende zondag organiseren Het Klokhuis en Nemo een grote vragendag. Op die dag mag iedereen (nouja, vooral kinderen) vragen stellen die beantwoord worden door Echte Wetenschappers. Ik had me aangemeld om vragen over wiskunde te beantwoorden, maar ik ben niet nodig. Dat betekent dat er te weinig vragen over wiskunde zijn binnengekomen, of dat er andere wiskundigen staan om vragen te beantwoorden. (Misschien wordt je pas een Echte Wetenschapper als je al gepromoveerd bent?) Desondanks ga ik er toch naartoe, want het wordt vast een erg leuke dag. Wie ook wil gaan, vindt meer informatie op deze site.

(Ionica)

4 reacties op “De grote vragendag van Klokhuis en Nemo.”

 1. Geertje:

  Dag Ionica,

  Leuk uitje, ik was graag met je meegegaan! Alleen jammer dat ik dit weekend niet in den lande zal zijn ...

  Vandaag heb ik overigens na een tip in ons interne KdV nieuws voor het eerst op jullie site gekeken. Ik sluit me aan bij eerdere complimenten, hoewel ik de goed foute term 'wiskundemeisjes' misschien toch niet gekozen zou hebben.

 2. Misja:

  Ha Ionica,

  het maakt blijkbaar niet zoveel uit of je gepromoveerd bent of niet: ik had mij ook aangemeld, maar ook ik was niet nodig. :-(

 3. janneke:

  hallo,
  ik kom er niet uit en mijn gevoel zegt dat de oplossingen die ik krijg niet kloppen. het gaat om het volgende:
  als je een viercijferige code hebt hoeveel combinaties kun je dan maken. iedereen om mij heen komt met de berekening 10.000 mogelijkheden. ik denk dat dat er veel meer moeten zijn. geef mij aub met uitleg wat het moet zijn?
  mvg janneke

 4. Eline:

  Op de eerste positie heb je 10 mogelijkheden, op de tweede ook, evenals op de derde en vierde positie. Om het aantal combinaties te krijgen moeten we die mogelijkheden vermenigvuldigen: 10x10x10x10=10.000.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.