Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Een wiskundemeisje op televisie


In Nieuws, door wiskundemeisjes

Gwendy van Schooten

logo universiteits quiz
Frits van Beckum tipte ons dat er vanavond een wiskundemeisje op televisie komt: Gwendy van Schooten verdedigt vanavond in VPRO's Universiteits Quiz de Universiteit Twente. Gwendy studeert Toegepaste Wiskunde. Vanavond in de quiz doet zij de retoricaronde (geen idee wat dat precies inhoudt, want ik heb de quiz nog nooit gezien) en ze zal daarnaast vast alle rekenvragen goed hebben. Allemaal kijken dus vanavond om 21.10 uur op Nederland 3!
(Ionica)

7 reacties op “Een wiskundemeisje op televisie”

 1. Jeanine:

  De retoricaronde is precies wat de naam zegt: de afgevaardigde student verdedigt binnen een bepaalde tijd een zekere stelling en Maarten van Rossem deelt punten uit voor categorieën als presentatie en argumentatie. Het is soms grappig als de student de draad kwijtraakt, maar ik hoop natuurlijk dat Gwendy de eer van de wiskundemeisjes in het algemeen hoog houdt vanavond!

  Maar mijn favoriete ronde is de laatste. Daarin moeten de studenten heel snel bordjes met citaten bij de juiste hoofden hangen, of Latijnse plantennamen bij de juiste groenten. Ik ben benieuwd wat er vanavond aan elkaar gekoppeld moet gaan worden!

 2. Gwendy:

  Beste wiskundemeisjes,

  Ik hoop dat jullie de uitzending leuk zullen vinden.
  Ik heb hard mijn best gedaan bij de quiz, maar was toch wel erg zenuwachtig met al die camera's om me heen!
  Jammer genoeg raakte ik de draad daardoor ook een beetje kwijt.

  Deelnemen was in ieder geval een hele ervaring en ik hoop dat jullie er met veel plezier naar zullen kijken!

  groetjes,
  Gwendy

 3. Jeanine:

  @Gwendy: ja, dat lijkt mij echt doodeng, een betoog houden op televisie... maar ik ben benieuwd, ik zit al klaar voor de tv!

 4. Ionica:

  Wat een hels moeilijke quiz. Wat ben ik blij dat ik daar niet stond!

 5. Jip:

  Ik heb deze aflevering niet gezien, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het maar een matige quiz vind. De eerste vragenronde test nog de algemene kennis van de studenten en is nog wel leuk, maar daarna worden de vragen zo specifiek over de betreffende afstudeer-onderwerpen dat er a)niemand thuis mee kan spelen, want wie weet er nou iets over bijv. zowel hybride-motors als taalverwerving in de hersenen en b)ik het idee heb dat er bij sommige mensen vragen over hun afstudeer-project worden gesteld (en face it; hoe moeilijk kunnen die zijn als je er een half jaar of meer mee bezig bent geweest) terwijl er bij andere studenten juist algemenere vragen over hun afstudeer gebied worden gevraagd, waardoor die een veel bredere kennis moeten hebben. Dit maakt de quiz super subjectief. Ik vind het Engelse concept van University Challenge een stuk leuker.

 6. Jip:

  Bovendien vind ik Maarten van Rossem als presentator behoorlijk door de mand vallen. Daar sta je dan met al je cynisme...

 7. Kortingen Rotterdam:

  @Jip

  Idd, hij valt echt erg door de mand.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.