Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundigen en humor


In Grapjes, door wiskundemeisjes

Ik vertel regelmatig wiskundige grappen aan mijn niet-wiskundige vrienden en meestal lachen ze beleefd. Even later vragen ze voorzichtig of ik de grap zelf wel leuk vond. Simon Singh loofde vorig jaar een prijs uit voor de beste wiskundige grap. De top vijftien staat op zijn homepagina. Helaas zijn dit allemaal grappen die je eigenlijk alleen aan andere beta's kan vertellen. De winnende mop is zelfs alleen grappig als je weet hoe integralen werken. Tegen beter weten in vertel ik hier een andere wiskundige grap, waarvan ik denk dat hij echt leuk is - voor iedereen!

Een wiskunde professor ziet in de stad een van zijn oud-studenten in een Italiaans maatpak uit een dikke BMW stappen. Hij loopt naar de man toe en vraagt wat de man intussen doet: "Niet om het een of ander, maar je was een van de slechtste studenten die ik ooit gehad heb, hoe heb je het voor elkaar gekregen om nu zo ontzettend rijk te worden?" De man antwoordt dat het hem zelf ook verbaast: "Ik koop prullen in voor 1 euro en die verkoop ik ergens anders voor 6 euro. Ik maak maar 5% winst, maar het gaat toch heel aardig..."

(Ionica)

13 reacties op “Wiskundigen en humor”

 1. Florine:

  lol

  Ja, ik vind hem leuk! Maarja ik ben ook wel 'n beta, dus het bewijst nog niet zo veel...

 2. Camiel:

  Van Singh's site:

  Q. Why did the programmer confuse Halloween with
  Christmas?
  A. Because OCT 31 = DEC 25.

  Briljant!

 3. Vincent:

  Een vergelijkbare observatie (ik weet niet van wie oorspronkelijk) - minder grappig maar daardoor niet minder brilliant is:

  eleven + two = twelve + one.

  Soms zitten talen toch mooi in elkaar.

 4. Steven:

  Hier nog (een bekende?) wiskundegrap:

  2 functies, e^x en x lopen over straat.In de verte zien ze een afgeleide lopen, waarvan x bang wordt: "als die me 2x raakt, ben ik niks meer", zegt x. Hierop reageert e^x: "mij kan niks gebeuren..." en stapt vervolgens op de afgeleide af: "Hoi, ik ben e^x", zegt e^x; "Ook hallo", zegt de afgeleide," ik ben d/dy..."

 5. Tom Verhoeff:

  [Te vertellen door een wiskundige] Er zijn drie soorten wiskundigen: Zij die kunnen tellen en zij die dat niet kunnen.

  ---

  In de gevangenis (voor beta's?) is net een nieuwe veroordeelde binnengekomen. Bij het avondeten zegt zijn buurman "281" en er klinkt hartelijk gelach. Even later hoort hij van wat verder "32" roepen en iedereen begint te bulderen van het lachen. Dan zegt iemand "68" en de zaal ligt dubbel. Omdat hij de gewoontes nog niet zo kent vraagt hij wat onwennig aan zijn buurman: "Wat gebeurt hier?". Deze antwoord: "De meesten zitten hier al zo lang dat ze alle moppen genummerd hebben. Dat bespaart een hoop tijd in het vertellen." "Mag ik ook eens proberen?", vraagt de nieuweling. "Natuurlijk", is propmt het antwoord. Daarop zegt de nieuweling pardoes "492". Het blijft echter stil. Vol verbazing vraagt hij "Is 492 geen mop?" De buurman reageert ad rem: "Integendeel, 492 is een geweldige mop; je vertelde hem alleen niet goed!"

 6. NERD:

  hahaha, wat voor ongeloofelijke NERDS zijn jullie !!!: :d:d:d:d:d

 7. Giel:

  Site met heeeele lamme wetenschapshumor, ik noem er maar eentje:

  An engineer, a physicist, and a mathematician are shown a pasture with a herd of sheep. They are told to put the sheep inside the smallest possible amount of fence.
  The engineer is first. He herds the sheep into a circle and then puts the fence around them, declaring, "A circle will use the least fence for a given area, so this is the best solution."
  The physicist is next. She creates a circular fence of infinite radius around the sheep, and then draws the fence tight around the herd, declaring, "This will give the smallest circular fence around the herd."
  The mathematician is last. After giving the problem a little thought, he puts a small fence around himself and declares, "I define myself to be on the outside!"

 8. aso:

  haai wat een stinksite zeg!! een beetje grapjes maken over x en de stelling van pythago-aap egt zielig.. ik keek op deze site omdat ik het eken van pi zocht en nee niet de n! maar de griekse versie van die kut n! en maak me niet uit voor domme mavo aap want ik zit toevallig!! op het vwo ! egt zielig hoopje.. dat wou ik even kwijt

 9. ik:

  kan iemand die engele vertalen, want ik snap hm zo niet :$

 10. marcunator:

  Sin ( x )
  __________ = Si ( x ) (n wegstrepen)
  n

  zo kom ik mijn zaterdag door ^^

 11. marcunator:

  het antwoord is dus 6= Six

 12. nature-nerdure:

  Ik: He, wat lastig ik heb geen bereik met mijn telefoon.
  Hij: En hoe is het met je domein?

  Ik: Die kleding kun je goed combineren
  Hij: Kun je ze ook permuteren?

  Ik ga naar een informatiebalie en zeg: Bent u imaginair complex?
  Zij: Wat zegt u?
  Ik: Ja, ik zie daar een i boven uw balie.

 13. nature-nerdure:

  518537 = 35173

  Ik ben hier ondersteboven van. Ik hoopte zo graag een kans te maken op Elise.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.