Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

47


In Trivia, door wiskundemeisjes

Om bepaalde redenen zocht ik laatst op internet wat er allemaal leuk is aan het getal 147. Op Wikipedia las ik 147 is one hundred greater than the number 47. Dat leek me niet echt een bijzondere eigenschap, maar hierdoor ontdekte ik wel wat er allemaal zo bijzonder is aan 47.

En wat blijkt? 47 is 42 voor nog ergere nerds (zie ook het plaatje hieronder). Er is een 47 society die beweert dat 47 vaker in de natuur voorkomt dan andere getallen. Ik betwijfel of dit gezelschap erg serieus is: Op hun pagina vermelden ze bijvoorbeeld dat ene Professor Donald Bentley in de jaren zestig bewezen heeft, dat elk getal gelijk is aan 47 (jammer genoeg is dit fantastische bewijs verloren gegaan).

47

Een van de schrijvers van Star Trek studeerde aan de universiteit van Bentley en werd besmet met het 47-virus. En het schijnt dat in bijna elke aflevering van Star Trek een 47-referentie zit. Op Land of Schlock: The 47s is een lange, lange lijst te vinden. Van overduidelijke `The probe will overload the shields in 47 seconds' tot moeilijk vindbare als een huisnummer 4G (en raad eens de hoeveelste letter G is in het alfabet...). De volgende keer dat ik met mijn bord op schoot naar de avonturen van Captain Janeway, Chakotay en Seven of Nine kijk, dan zal ik ook eens gaan zoeken naar een 47.
(Ionica)