Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

47


In Trivia, door wiskundemeisjes

Om bepaalde redenen zocht ik laatst op internet wat er allemaal leuk is aan het getal 147. Op Wikipedia las ik 147 is one hundred greater than the number 47. Dat leek me niet echt een bijzondere eigenschap, maar hierdoor ontdekte ik wel wat er allemaal zo bijzonder is aan 47.

En wat blijkt? 47 is 42 voor nog ergere nerds (zie ook het plaatje hieronder). Er is een 47 society die beweert dat 47 vaker in de natuur voorkomt dan andere getallen. Ik betwijfel of dit gezelschap erg serieus is: Op hun pagina vermelden ze bijvoorbeeld dat ene Professor Donald Bentley in de jaren zestig bewezen heeft, dat elk getal gelijk is aan 47 (jammer genoeg is dit fantastische bewijs verloren gegaan).

47

Een van de schrijvers van Star Trek studeerde aan de universiteit van Bentley en werd besmet met het 47-virus. En het schijnt dat in bijna elke aflevering van Star Trek een 47-referentie zit. Op Land of Schlock: The 47s is een lange, lange lijst te vinden. Van overduidelijke `The probe will overload the shields in 47 seconds' tot moeilijk vindbare als een huisnummer 4G (en raad eens de hoeveelste letter G is in het alfabet...). De volgende keer dat ik met mijn bord op schoot naar de avonturen van Captain Janeway, Chakotay en Seven of Nine kijk, dan zal ik ook eens gaan zoeken naar een 47.
(Ionica)

7 reacties op “47”

 1. Bjorn:

  147 is de maximale score bij snooker.

 2. Tom en onderwijs » Blog Archive » 42 !? 47 !:

  [...] Bij de wiskundemeisjes las ik dat het getal 42 niet langer het ultieme nerd getal is, 47 is het nu helemaal… [...]

 3. Vincent:

  Er is veel meer over te vinden dan dit korte stukje beschrijft. Neem bijvoorbeeld het aantal wonderen verricht door Jezus (47). Of HK-47, een Droid in het beste spel van 2003, Star Wars: Knights of the Old Republic. Of het aantal kogels dat Poncho Villa heeft gedood. Of....(derails in obscure factoids)

 4. Joey:

  ...of neem het feit dat ik het getal 47 twee jaar geleden op mijn arm heb laten tattoeëren. En dat ik bovendien wiskundeleraar ben en het broertje van Vincent (die van Niels). Ha!

 5. Martin:

  Wow Joey, goede actie ;)

  Voor degene die in alle startrek 47 geinteresseerd zijn, hier een zeer mooi overzicht: http://www.audiograffiti.com.au/47/

  47 is cool :D

 6. (andere) Vincent:

  He wat leuk! Ik was ook op zoek naar wat er bijzonder is aan 147... Het enige wat ik kon vinden is het verhaal over delingskettingen dat ik in het (te moeilijke) ochtendprobleem verwerkt heb. Heb jij nog andere bevindingen?

 7. Casper:

  En er is natuurlijk nog de AK-47.
  Het door terroristen (Midden-Oosten) veel gebruikte machinegeweer van Russische makelaarij en levering.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.