Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

LIMO


In Nieuws, door wiskundemeisjes

Afgelopen vrijdag werd in Nijmegen de tweede Landelijke Interuniversitaire Mathematische Olympiade (LIMO voor vrienden) georganiseerd. Zeventien teams van verschillende universiteiten namen het tegen elkaar op. Het opgavenboekje bevatte tien opgaven, bedacht door wiskundigen uit allerlei steden en vakgebieden. Per opgave kon je tien punten verdienen.

logo

Ik vond de opgaven nogal moeilijk eruit zien. Dat kan wel eens kloppen, want het winnende team Groep van orde 4 uit Utrecht haalde `slechts' 49 van de 100 punten. Het tweede team kwam ook uit Utrecht, Taart haalde 43 punten. NSA van de Universiteit van Amsterdam werd derde met 30 punten. De prijs voor de mooiste teamnaam gaat wat mij betreft naar 37 uit Eindhoven. Het wordt immers tijd dat er een 37 genootschap wordt opgericht om een ieders favoriete priemgetal te promoten.

Hieronder staat een van de (volgens mij) iets eenvoudigere opgaven. Deze is verzonnen door Rob Tijdeman en mijn kamergenoot Sierk Rosema. Jullie hoeven de antwoorden deze keer niet op te sturen, want ze zijn al te vinden op de LIMO-site.

Opgave7

(Ionica)