Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Penrose konijn


In Kunst, door wiskundemeisjes

Gisteren heb ik de hele dag geknutseld bij Atelier van Dommelen. Mijn oma is dit jaar tachtig geworden en ik wilde graag zelf iets voor haar maken. Alleen was het een klein probleem dat ik nogal onhandig ben en dat mijn knutselprojecten door familieleden meestal achter kasten of op donkere zolders worden gehangen.

Maar bij beeldend kunstenares Liset van Dommelen kon ik een konijn beschilderen. Zij deed alle moeilijke dingen (zagen, schuren, heel kleine hoekjes) en ik hoefde alleen maar te bedenken wat ik erop wilde hebben. Na het vak Tilings and dynamical systems en alle Iran-verhalen van Jeanine over mooie tegelingen, was er maar een conclusie mogelijk: ik ging een Penrose-konijn voor mijn oma maken. Zo ziet een (stukje van een) Penrose tegeling eruit:

penrose

Na een paar uur knippen van vormpjes, voorzichtig met potlood voortekenen en daarna met een heel klein kwastje schilderen was dit het resultaat:

penrosekonijn

Zoals jullie zien, zijn de tegels niet helemaal netjes en heb ik soms een beetje gesmokkeld. Maar dat is natuurlijk artistiek. Wie denkt dat hij beter kan, mag zelf bij Van Dommelen een eigen konijn gaan maken!

(Ionica)

ps Als een van jullie mijn oma kent, niks zeggen hoor! Ze krijgt haar kadootje pas over een maand...