Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Kamp A


In Algemeen,Nieuws, door wiskundemeisjes

Vandaag gaat in Lunteren het eerste wiskunde zomerkamp van deze zomer van Vierkant van start! Deze week worden kinderen uit groep 6 t/m 8 van de basisschool beziggehouden met leuke puzzeltjes en problemen. De onderwerpen die uitgebreid aan de orde komen zijn knopen, fractals, kansrekening en wiskundig tekenen. Bovendien kunnen ze nadenken over koning Tuku en het tegeldoolhof en knutselen aan een creatieve opdracht!

kampA2

Maar zoals op ieder Vierkantkamp het geval is, begint elke dag met een reeks ochtendproblemen, om goed wakker te worden en de geest te scherpen! Twee van de ochtendproblemen van dit jaar staan hieronder, als een goed begin van de week voor onze lezers.

kampA1

Ochtendprobleem 1
Jan heeft zes kaarten waarop de cijfers 2, 3, 4, 5, 6 en 7 staan (één cijfer per kaart). Hij vormt hiermee twee getallen van elk drie cijfers. Eén van de getallen is het dubbele van het andere getal.

Welke getallen heeft Jan gevormd? (Er zijn drie mogelijkheden!)

Ochtendprobleem 2
Op een eiland zijn twee typen bewoners, ridders en schurken. Ridders spreken altijd de waarheid, en schurken liegen altijd. Een bewoner zegt: “Mijn zus en ik zijn allebei ridders of allebei schurken.”

Wat voor type bewoner is de zus?

(Jeanine)