Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Numb3rs


In Nieuws,Trivia, door wiskundemeisjes

Vanavond om 21.30 én om 22.30 zendt Veronica de eerste twee afleveringen uit van Numb3rs: een detectiveserie waarin wiskunde gebruikt wordt om misdrijven op te lossen!

Van de Veronica-site:

Moorden oplossen met cijfers

Rob Morrow speelt de talentvolle FBI-agent Don Eppes. Het 28-jarige wiskundig genie Charlie (David Krumholtz) is zijn broer. Beiden benaderen criminele zaken vanuit een heel andere invalshoek. Zo is Charlie met zijn wiskundige kijk op het leven in staat moordenaars op te sporen. Charlie gelooft dat alles in de wereld kan worden uitgelegd in cijfers, inclusief menselijk handelen. Zelfs Don, die standaard volgens de wet handelt, weet hij met cijfers te overtuigen.

Veel plezier!

(Jeanine)

ps Ionica schreef vorig jaar voor Kennislink al een stukje over het eerste seizoen van Numb3rs.

3 reacties op “Numb3rs”

 1. Erna:

  Eigenlijk vind ik Engelse detectives beter dan Amerikaanse, alleen al om de manier van handelen van de FBI, maar de toevoeging van wiskunde om een zaak op te lossen maakt Numb3rs erg leuk.

 2. Henno:

  Volgens mij waren dit niet de eerste 2 afleveringen van het 1e maar van het 2de seizoen. Maar leuk desalnietemin. Ik had er in Zweden op vakantie al een paar gezien.
  Wel erg ideaal allemaal (nooit een fout, en altijd zo akelig nauwkeurig....), maar dat is leuker om naar te kijken, waarschijnlijk....

 3. Marcella:

  Leuke serie!!
  Fijn dat de wiskunde ook nog wat simpeler wordt uitgelegd, anders begreep ik er geen bal van!!

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.