Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Biografisch Woordenboek online


In Geschiedenis,Nieuws,Uitjes, door wiskundemeisjes

Komende donderdag gaat het Biografisch Woordenboek van Nederlandse Wiskundigen (BWNW) online. Dit woordenboek bestaat uit korte levensschetsen van Nederlandse wiskundigen ten dienste van docenten die hun college willen verluchtigen of verrijken, studenten en scholieren die op zoek zijn naar materiaal voor een werkstuk, en wetenschapsjournalisten. Dus als je alles wilt weten over L.E.J. Brouwer, Christiaan Huygens, of Thomas Stieltjes (en wie wil dat nou niet?), kijk dan vanaf donderdag op www.bwnw.nl. Hier zie je Alex van den Brandhof aan het werk voor de site.

Alex van den Brandhof

De opening van de website vindt 21 september plaats op het CWI en er is een afwisselend middagprogramma georganiseerd.

Programma:
15.00-15.05 Alex van den Brandhof (Vossiusgymnasium Amsterdam): Over het Biografisch Woordenboek van Nederlandse Wiskundigen. In het kader van het NWO-project 'Leraar in Onderzoek', bedoeld voor wiskundedocenten in het middelbaar onderwijs, voerde Alex van den Brandhof, leraar wiskunde aan het Vossiusgymnasium te Amsterdam, de eerste fase van de totstandkoming van het woordenboek uit.
15.05-15.35 Teun Koetsier (VU Amsterdam): L.E.J. Brouwer en Arthur Schopenhauer, een vergelijking. Brouwers mystieke kant wordt door velen als wonderlijk beschouwd. In deze bijdrage aan de biografie van L.E.J. Brouwer wordt betoogd dat er grote overeenkomsten bestaan tussen het denken van Brouwer zoals dat onder meer naar voren komt in zijn boek 'Leven kunst en mystiek', en dat van Arthur Schopenhauer.
15.35-15.40 Jan Karel Lenstra (directeur van het CWI): Opening van de BWNW website. De opening vindt plaats in aanwezigheid van Hendrik Lenstra Jr., die bij het BWNW project een belangrijke stimulerende rol heeft gespeeld.
15.40 Borrel

Om jullie nog meer te motiveren om naar deze middag te gaan, hebben we een leuke vakantiefoto van Alex van den Brandhof bemachtigd (de wiskundemeisjes staan voor niets)!

Alex van den Brandhof op vakantie

(Ionica)

6 reacties op “Biografisch Woordenboek online”

 1. Dennis:

  Alex lijkt wel erg veel op Kees Torn! Zie bv. http://www.cabaretmagazine.nl/.../kees_torn4.jpg

 2. Dennis:

  Hmm... de link werkt niet. Dan maar deze:
  http://www.fotobeeld.nl/Een%20mooi%20portret/Resources/Kees%20Torn.jpg

 3. Ionica:

  Nu je het zegt! Al is Alex in het echt wat minder lang dan Kees Torn. Heeft Torn eigenlijk wel eens iets over wiskunde geschreven? Ik ken wel zijn gedicht Kernreactie over natuurkunde.

 4. Alex:

  Vooral die sigaar maakt de gelijkenis enorm! Ik ga Kees Torn nog maar eens verder googelen.

 5. Han:

  zo te zien staat Alex voor een rode Ford Ka, een postzegel uit een postzegel doosje te halen! Daarmee gaat hij vast een mooie kaart versturen. Knap gedaan wiskundemeisjes,
  respect!

 6. anoniem!:

  whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah zeg niet dat jullie hem cool vinden! hij is mn leraar! echt zooo'n nerd!

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.