Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Math and physics club


In Kunst, door wiskundemeisjes

Jeanine en ik schrijven normaal niet over de bandjes waarnaar we luisteren, maar nu luister ik naar een bandje dat ik hier schaamteloos kan pluggen. Ze heten namelijk

Math and Physics Club

De band met deze geweldige naam komt uit Seattle en maakt fijne niks-aan-de-hand-muziek. Ik heb zelf nog niets wiskundigs gehoord in hun teksten, luister zelf naar Weekends away (mp3) of een van de andere lieve liedjes op hun website.

Martijn van ThinkSmall (van wie ik ook over Math and Physics Club hoorde) vertelde me dat er ook een band bestaat die Shimura Curves heet. Nog even en we kunnen een "Alle dertien wiskundig en goed"-album samenstellen!
(Ionica)

14 reacties op “Math and physics club”

 1. Arjen:

  "Jeanine en ik schrijven normaal niet over de bandjes waarnaar we luisteren" Waarom eigenlijk niet? Veel leuker dan al die wiskunde ;)

  Er zijn zo links en rechts nog wat bandjes met 'math' in de naam, zoals bijvoorbeeld "I love math". Voor een deel heeft dit waarschijnlijk niets te maken met wiskunde en meer met de muziekstroming "math rock" (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Math_rock).

 2. Ionica:

  Maar dan zouden we de site "Meisjes" moeten noemen en dan is het net zo'n pagina als de andere tig miljoen algemene weblogs die er al zijn. We houden het lekker bij wiskunde!

  Ik houd trouwens niet zo van math rock, van de lange lijst op wikipedia vind ik alleen Q and not U erg leuk. Math and physics club klinkt ook meer als Belle & Sebastian dan als (math) rock. Maar met andere fijne bands als The magic numbers komt die wiskundige verzamelcd er nog wel een keer...

 3. Henno:

  En vergeet het alleraardigste "Add n to x" niet, met hun Moog..

 4. Arjen:

  "We houden het lekker bij wiskunde!", dan kan je de site net zo goed "Wiskunde" kunnen noemen ;) Ach, ik pest maar een beetje, ik vind jullie site bijzonder leuk.

  Math rock is ook niet echt mijn ding, ik wees louter op de naam. Wat de Math and Physics Club betreft, ik ze klinken leuk. Jammer genoeg is hun album (nog) niet uit op de europese markt, voor zover als ik even snel kan vinden. Nou ja.

  Het valt me trouwens op (dankzij jullie leuke nieuwe 'laatste reacties' speeltje) dat er op zondag niet veel mensen reacties plaatsen...

 5. Ionica:

  Je kan het album wel al kopen via iTunes en het is vast te importeren (al is dat altijd zo'n gedoe).

  We krijgen trouwens altijd wat minder bezoekers in het weekend. Je zou bijna denken dat iedereen alleen onder werktijd hier rondhangt...

 6. Vincent:

  Jullie zijn het licht in duistere tijden, de laatste strohalm van de werkende mensch....

 7. martijn:

  Ik ben nog nooit een wiskundige tegengekomen die van math rock houdt. En terecht, natuurlijk. Ik zal nog eens bedenken of ik nog meer bands weet die hun inspiratie voor de naam uit de wiskunde haalden.

  Leuk blog, trouwens :)
  *voegt toe aan RSS lezer*

 8. martijn:

  Oh ja, er is een band The Fermats en eentje die Blaise Pascal heet(te). Die laatsten komen al aardig in de richting van math rock.

 9. Johan:

  Ik heb thuis een cd liggen van een band die "Abstrakt Algebra" heet. :).

 10. Camiel:

  Gezien de enorme hoeveelheid bestaande bandjes vind ik het eigenlijk opvallend dat er zo weinig bandjes met een wiskundige naam zijn.

  Boards of Canada heeft veel wiskundige verwijzingen in de titels, zoals 'music is math', 'a is to b as b is to c' en 'the smallest weird number'. Maar titels is natuurlijk te makkelijk.
  Op hetzelfde label zitten wel de artiesten 'polygon window' (pseudoniem van Aphex Twin), Mobius Band, Quadrant, Sine Bag en Squarepusher. Is Squarepusher wiskundig genoeg? En mag 'the Roots' dan ook?

 11. Camiel:

  En er is een duits bandje dat zich naar het dEUS nummer 'little arithmetics' heeft vernoemd.

 12. Martijn:

  Leest iemand dit nog?

  http://www.theparallelograms.co.uk/

  :)

 13. Ionica:

  Tuurlijk, via die hippe nieuwe-reacties-in-de-zijlijn zien we het allemaal!

 14. Wiskundemeisjes » Wiskundeliedjes:

  [...] Wiskunde en muziek: we hebben het er hier al vaker over gehad. Sinds een maand zit ik op Last.fm en ik heb voor jullie een playlist met wiskundige liedjes samengesteld. Je kunt hieronder op de play-knop drukken om te genieten van nummers van Tom Lehrer, Xenakis en de Deense Matte Matik. Maar ook naar wiskundig verantwoorde liedjes van The Shins, Badly Drawn Boy en Built to Spill. De liedjes komen in willekeurige volgorde voorbij. Als er in de reacties goede tips komen (die ook op Last.fm staan), dan zal ik die aan de playlist toevoegen! [...]

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.