Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Magische cadeautip


In Leestip, door wiskundemeisjes

Kaft

Zoek je nog een leuk cadeau voor onder de kerstboom? En houdt degene voor wie je een cadeau zoekt ook zo van sudoku's? Dan is Magische vierkanten: Van Lo-Shu tot sudoku van Arno van den Essen een echte aanrader!

De wiskundemeisjes houden zelf helemaal niet van sudoku's maar wel heel erg van magische vierkanten. In het boek word je in verschillende hoofdstukken meegenomen langs de geschiedenis van magische vierkanten en allerlei leuke wiskundige problemen. De stijl van het boek is heel aangenaam, zonder formules en alle iets moeilijkere dingen staan los uitgelegd in bijlages. Ik schreef een recensie over Magische vierkanten voor het Nieuw Archief voor Wiskunde. Laat ik mezelf even citeren:

Kortom: dit boek is aardig voor wiskundigen die nog niets van magische vierkanten weten en voor wiskundigen die het niet erg vinden wanneer er geen diepe wiskunde in een boek voorkomt. Magische vierkanten: van Lo Shu tot sudoku is echter bijzonder geschikt om cadeau te geven aan vrienden en familieleden die niets van wiskunde willen weten, maar wel dol zijn op sudoku’s. Zij kunnen veel plezier aan dit boek beleven en ook nog iets over wiskunde — hoe elementair ook — opsteken.

Lees hier de hele recensie (pdf) of bestel gelijk het boek.

(Ionica)