Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Oplossing muntjes op de tafel


In Puzzels, door wiskundemeisjes

Eerder deze week plaatsten we een raadsel over muntjes op de tafel. In de reacties heeft Maarten al de juiste oplossing gegeven. Wil je het antwoord ook van iemand anders horen? Het raadsel is verzonnen door Peter Winkler en in dit fragment (mp3) babbelt hij eerst wat over bridge voor hij uitlegt waarom het inderdaad altijd lukt met 400 munten. Het geluidsfragment komt uit The Math Factor, een serie podcasts over wiskunde vol lastige raadsels. Om de week komt er vanuit Arkansas een nieuwe aflevering met steeds een andere gast. De wiskundemeisjes zouden zoiets ook wel in Nederland willen hebben, heeft een van jullie vrienden bij de radio?

(Ionica)

4 reacties op “Oplossing muntjes op de tafel”

 1. Tim:

  The Math Factor is inderdaad één van de weinige podcasts die volledig over wiskunde gaan. Twee andere zijn "The Math Grad" en "Dan's Math Podcast", beiden te vinden in de iTunes Store (of via Google natuurlijk). Mochten de meisjes met een Nederlandstalige wiskunde-podcast komen hebben ze met mij al hun eerste luisteraar!

 2. Niek:

  Ja ik heb wel een beknopt netwerk bij de radio, maar ik snap niet helemaal wat je daarmee wil. Je kan toch zelf ook gewoon een internet uitzending maken, en de podcast op je website publiceren?

 3. Eveline:

  Zo, toch nog op de radio geweest :D

 4. H:

  en morgen weer heb ik uit een betrouwbare bron vernomen.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.