Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Reken mee met abc!


In Leestip,Nieuws, door wiskundemeisjes

ABCVandaag gaat ‘Reken mee met abc’ van start: een unieke wiskundewedstrijd waaraan iedereen, van jong tot oud, kan meedoen. Via de gelijknamige website kan worden meegerekend aan het zogenoemde abc-vermoeden, een nog onopgelost probleem in de getaltheorie. Puzzelaars, scholieren, en deelnemers die hun computer toch niet dag en nacht gebruiken, kunnen proberen kampioen te worden en daarmee bekendheid verwerven in deze tak van wetenschap. Als veel vrijwilligers gaan meedoen, hopen wiskundigen van de Universiteit Leiden meer inzicht te krijgen in het abc-vermoeden.

Op de site staan onder "Meer stellingen en vermoedens" trouwens stukken van de wiskundemeisjes!
(Ionica)

5 reacties op “Reken mee met abc!”

 1. Vincent:

  Mag je ook zelf rekenen? Of alleen je computer? Nou ja, het kan geen kwaad als die eens wat meer gaat bewegen, zo in het nieuwe jaar...

 2. Tom Verhoeff:

  Het is zeer eenvoudig om mee te doen. Er bestaat helaas nog geen Mac OS X applicatie voor ABC@home.

  De BOINC manager (die generiek is) bestaat wel al voor Mac OS X (en werkt als een trein; je kan natuurlijk ook vast mee doen met een van de andere wetenschappelijk interessante BOINC projecten). Zo rekent mijn PowerBook nu voor het SZTAKI Desktop Grid project (dat wel een Mac applicatie heeft).

  Ik heb begrepen dat ze bezig zijn met de Mac versie voor ABC@home en deze binnen een maand beschikbaar willen maken.

 3. Ionica:

  Dat klopt! Ik wilde er eerst nog bijzetten dat de wiskundemeisjes zelf ook wachten op de Mac-versie, maar dan zouden we weer van die Apple-freaks lijken.

 4. Arjen:

  Nou, voor een website waar we zo lang op heb moeten wachten, vind ik hem niet echt mooi... Gelukkig zijn de teksten op de site wel interessant.

 5. Tammo Jan:

  Ik heb (ook in voorbereiding op die ABC-website) een stukje JavaScript geprogrammeerd om te kijken of drie getallen een abc-hit vormen. Kon het programmaatje niet terugvinden, dus heb het maar even op m'n eigen website gezet:
  http://www.tammo80.nl/java/abc

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.