Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Een nieuw wiskundeweblog


In Leestip,Nieuws, door wiskundemeisjes

Sinds deze week is er een nieuw wiskundeweblog in het Nederlandse taalgebied! Koen Vervloesem schrijft op QED over wiskunde en computers. Maandag troefde hij ons af door als eerste over de nieuw gevonden priemtweeling te schrijven, dus houd zijn site voortaan in de gaten!

Nu we toch aan het linken zijn naar andere weblogs: op Ikniks Blog staat vandaag een interessant stuk over wiskundige wanpraktijken.
(Ionica)

5 reacties op “Een nieuw wiskundeweblog”

 1. Koen Vervloesem:

  Hoi Ionica, bedankt voor de verwijzing op jullie weblog! Het is wel Vervloesem, met een v ;-)

 2. wiskundemeisjes:

  Check. Ik had al wel door dat het geen Koan maar Koen was!

 3. Bart:

  Jeuh! We worden gelinkt! Jammer genoeg heeft het stukje geen reet met wiskunde te maken, maar dat mag de pret niet drukken.

 4. Ionica:

  Dat valt toch wel mee? Het zijn wanpraktijken rond statistici en dat zijn een soort wiskundigen. (Er is met de wiskunde zelf vast ook gerommeld, maar dat terzijde.)

 5. Vincent:

  Nou nou nou, alleen maar omdat iemand voor een bedrijf werkt meteen aannemen dat hij ook zijn ziel aan de duivel verkocht heeft en met zijn wiskunde rommelt gaat wel erg ver.

  Trouwens, als we de Academische Boekengids mogen geloven is (of was het in de jaren zeventig) in de wetenschap al niet veel beter. Volgens UvA-hoogleraar van Wolferen werd promovendi in Economie opgedragen metingen en waarnemingen die strijdig waren met heersende theorieen uit hun proefschriften te schrappen omdat ze anders niet kunnen promoveren!

  Dit is toch strijdig met ieder principe onder empirische wetenschap! Dat astrologen weigeren hun theorieen aan de werkelijkheid aan te passen is een ding, maar van wetenschappers (zelfs economen) mag je toch verwachten dat ze waarnemingen die bestaande theorieen omver werpen juist omarmen en als 'schokkend nieuw mysterie' op websites als kennislink publiceren.

  Helaas noemt van Wolveren geen namen dus een groot schandaal zal het wel niet worden, maar ik was toch gepast geschokt.

  Trouwens, goed nieuwes dat er weer een nieuwe priemtweeling is! We willen natuurlijk niet dat ons favoriete vermoeden niet waar is...

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.