Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nationale Wiskunde Dagen


In Algemeen,Nieuws,Uitjes, door wiskundemeisjes

Vrijdag en zaterdag vinden de 13e Nationale Wiskunde Dagen plaats. Wiskundedocenten komen twee dagen lang bij elkaar om op een andere manier met wiskunde om te gaan dan op school. Er komen allerlei spannende toepassingen aan de orde, maar ook "wiskunde om de wiskunde" is natuurlijk van de partij! Helaas zijn de dagen al volgeboekt.

nationale wiskunde dagen

Op radio 5 vertelde Michiel Doorman wat er gaat gebeuren op de wiskundedagen. Luister hier naar deze uitzending van Hoe?zo!. In het programma wordt ook gediscussieerd over de taligheid van het huidige wiskunde-onderwijs en de noodzaak van rekenvaardigheden en abstractie.

Een van de thema's op de Wiskunde Dagen is "wiskunde en het spoor", over de HSL die last heeft van trillingen in het veen en natuurlijk over het nieuwe spoorboekje. Andere thema's zijn bijvoorbeeld "wiskunde en film", "geen economie zonder wiskunde", "wiskundige helden: Huygens" en "onverwachte ontwikkelingen in de 20ste eeuwse wiskunde". Maar ook een wiskundemeisje is aanwezig: ik geef een workshop over driehoekjes!

(Jeanine)

4 reacties op “Nationale Wiskunde Dagen”

 1. Roel:

  puik gedaan van jullie, het is helaas jammer adt ik vroeger op school een verschrikkelijke hekel aan had, tja en dat is inderdaad wiskunde, was bij mij aktijd zoiets als de toto

 2. Vincent:

  Wat zijn de onverwachtse ontdekkingen van de 20ste eeuwse wiskunde? Die truc met de priemgetallen vind ik behoorlijk onverwachts, maar dat is geen 20ste eeuw meer neem ik aan (hoewel er altijd behoorlijk wat tijd over heen gaat voor een artikel gepubliceerd wordt...)

 3. Jeanine:

  @ Vincent: volgens het programmaboekje zijn dat:
  1. Non-standaardanalyse
  2. Gödels onvolledigheidsstelling
  3. Chaos en onvoorspelbaarheid bij dynamische systemen
  4. Categorieën en functoren

  Ik heb alleen wat verstand van 2. en 4., en die mogen er zeker wezen wat mij betreft!

  Helaas heb ik al deze vast heel goede lezingen gemist omdat ik zelf een workshop gaf, of ik ga ze missen omdat ik er morgen helemaal niet ben. Zonde.

 4. Fenna:

  Ik heb jullie lezing gevolg op de NWD
  en vond het erg leuk
  ZIt er aan te denken om er eens iets mee te gaan doen.
  Maar ja eerst al die stukjes maken he....

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.