Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nationale Wiskunde Dagen


In Algemeen,Nieuws,Uitjes, door wiskundemeisjes

Vrijdag en zaterdag vinden de 13e Nationale Wiskunde Dagen plaats. Wiskundedocenten komen twee dagen lang bij elkaar om op een andere manier met wiskunde om te gaan dan op school. Er komen allerlei spannende toepassingen aan de orde, maar ook "wiskunde om de wiskunde" is natuurlijk van de partij! Helaas zijn de dagen al volgeboekt.

nationale wiskunde dagen

Op radio 5 vertelde Michiel Doorman wat er gaat gebeuren op de wiskundedagen. Luister hier naar deze uitzending van Hoe?zo!. In het programma wordt ook gediscussieerd over de taligheid van het huidige wiskunde-onderwijs en de noodzaak van rekenvaardigheden en abstractie.

Een van de thema's op de Wiskunde Dagen is "wiskunde en het spoor", over de HSL die last heeft van trillingen in het veen en natuurlijk over het nieuwe spoorboekje. Andere thema's zijn bijvoorbeeld "wiskunde en film", "geen economie zonder wiskunde", "wiskundige helden: Huygens" en "onverwachte ontwikkelingen in de 20ste eeuwse wiskunde". Maar ook een wiskundemeisje is aanwezig: ik geef een workshop over driehoekjes!

(Jeanine)