Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Tip van de dag: Wolfram Demonstrations Project


In Algemeen, door wiskundemeisjes

Op het plaatje hieronder zie je dat de som van de oneven getallen onder een bepaald getal steeds een kwadraat is. Het plaatje komt uit een klein programma waar je zelf kunt instellen tot hoever je wilt tellen en hoe je de stippen wilt zien.

wolfram

Op The Wolfram Demonstrations Project staan meer dan 1200 van dit soort programmaatjes die allerlei wiskundige dingen laten zien: van het vermoeden van Goldbach tot de woorden je kunt maken van je telefoonnumer. En van het drie-deuren-probleem tot Penrose tegelingen. Voor bijna elk onderwerp dat je kunt verzinnen, staat er wel iets moois!
Om ze te bekijken, moet je even de gratis Mathematica Player downloaden. Daarna kun je genieten van demonstraties in categorieën als Number Theory, Recreational Mathematics of Art. In de categorie Puzzels vind je trouwens ook hoe je kunt bepalen welke van de twaalf ballen zwaarder of lichter is dan de rest...

(Ionica)

3 reacties op “Tip van de dag: Wolfram Demonstrations Project”

 1. Tammo Jan:

  Leuk aan deze site is dat je ook zelf ideeën kunt insturen, mits je Mathematica 6 hebt. Aangezien die net uitgekomen is, zal het aantal demonstrations wel flink gaan toenemen.

 2. Tim:

  Hey, stoere site. Tower of Hanoi blijft altijd leuk. :P

 3. Kees Nooy:

  "Even de gratis speler downloaden"......
  Laat dat "even" maar weg. Het "bestandje" meet 80 Mb. Wel leuk overigens, maar met wat zoekwerk is er al jaren het nodige minstens gelijkwaardige spul elders op het net te vinden en dan vaak in de vorm van java applets zodat er niet even een megabestand te hoeven worden gedownload.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.