Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Examens


In Nieuws,Onderwijs, door wiskundemeisjes

Het is weer zover: eindexamentijd! Vandaag zijn de eerste examens, en de vwo'ers vallen meteen met de deur in huis met wiskunde B1,2 en wiskunde B1.

loesje1

De wiskunde-examens zijn dit jaar op de volgende data.

vmbo:
donderdag 24 mei of woensdag 30 mei

havo:
wiskunde B1,2 en wiskunde B1: woensdag 30 mei
wiskunde A1,2: donderdag 31 mei

vwo:
wiskunde B1,2 en wiskunde B1: woensdag 16 mei
wiskunde A1 en A1,2: vrijdag 1 juni

loesje2

De wiskundemeisjes wensen alle examenkandidaten heel veel succes! We hopen op leuke opgaven en mooie cijfers.

(Jeanine)

12 reacties op “Examens”

 1. steven:

  Welke zon? ;)
  't is hier nu niet echt bepaald buitenspeelweer... :)

 2. suzan:

  Er komen nu bij mij herinneringen boven aan mijn examen wiskunde-B in 1998. Wiskunde B was mijn favoriete vak en ik ging voor een 9 op mijn eindlijst. Die heb ik ook gehaald en daar ben ik nu nog trots op ;)
  Het was wel mooi weer op de dag van mijn examen en dat weet ik nog omdat ik gehoor had gegeven aan een oproep van een museum dat een momentopname van een dag in juni 1998 wilde maken door van zo veel mogelijk mensen in Nederland brieven te verzamelen met het plan ze pas over 100 jaar weer te openen. Ik heb bij die brief toen mijn opgaveformulier van het wiskunde-examen gestopt. Een museumstuk dus.
  De stereometrie-vraag (altijd het lastigst) ging over een ruimtelijk lichaam in de vorm van een afvalcontainer en een bol. De vraag was of die bol in de afvalcontainer paste. (zie http://home.hccnet.nl/t.amerongen/VWO%20Wiskunde%20B%201998%201.htm)

 3. suzan:

  O, het was trouwens in mei 1998... ik vind net dit:
  http://www2.ic.uva.nl/uvalink/uvalink20/brieven.htm

 4. Tom Verhoeff:

  Je kan de (wiskunde)examens trouwens al downloaden vanaf http://www.cito.nl, klik op Centrale Eindexamens Voorgezet Onderwijs ().

  Succes (en plezier) ermee,

  Tom

 5. Johanneke:

  Ik heb vandaag (of inmiddels al weer gisteren) wib1,2 examen gemaakt. Hij was eigenlijk best wel heel makkelijk. Ik heb wel minstens 75 van de 84 punten, dus met een norm van 0 is dat een 8. Ik ben echter toch niet helemaal tevreden, domme fouten gemaakt .. :S

 6. Arno van Asseldonk:

  Voor mij is het alweer lang geleden dat ik eindexamen wiskunde deed. Ik deed in 1984 mijn havo-eindexamen, in de tijd dat het vak wiskunde voor havo nog niet in een A- en een B-gedeelte was gesplitst. Indertijd kende het v.w.o. overigens al wel 2 aparte wiskundevakken: wiskunde I en wiskunde II. Wiskunde I was verplicht voor de B-richting en omvatte analyse, kansrekening en (mathematische) statistiek. Wiskunde II was een keuzevak dat zich richtte op vectormeetkunde en lineaire algebra.
  Inmiddels wordt er op het exacte vakkenforum van http://www.scholieren.com, waar ik zelf al weer sinds oktober 2001 actief ben, ook al aandacht besteed aan het wiskunde B1,2 en wiskunde B1-examen dat gisteren op het v.w.o. is afgenomen. Ik zal de activiteiten daar de komende tijd dan ook nauwlettend blijven volgen.

 7. Johanneke:

  Heej, ik heb nog even een vraag .. zou iemand misschien naar vraag 9 van het wiskundeb12-examen (vwo) willen kijken. Ik vroeg me namelijk af, of het toeval is dat punt S op het midden ligt tussen T en het snijpunt van de middelloodlijn van EF met boog BC. Want dat leek mij gewoon wel logisch, maar ja, waarom eigenlijk?

 8. Marco:

  Hallo Johanneke.

  Tsja, wat heet toeval. In dit geval is het waar en als je het hele plaatje schaalt, dan houd je S'=S.

  Maar als je de straal van de grote boog vast houdt en die van de kleine boog varieert, dan zijn S' en S niet meer gelijk: Probeer maar eens een hele kleine straal voor de kleine boog, dan liggen S, M en T dicht bij elkaar, terwijl S' daar veel verder boven ligt. Het is dus volgens mij niet "logisch" dat S=S', maar eerder expres zo gekozen door de examenmakers dat de afstand van S tot M een breuk is.

 9. Johanneke:

  Oké, bedankt voor je reactie. Wel dom van me trouwens. Normaal denk ik nooit te makkelijk na, eerder te moeilijk, maar hier toevallig wel... Helaas.

 10. Jonnerd:

  Hallo, ik vind deze site bagger
  doeidoeidoeidoei

 11. Geilewiskundemeisjes:

  Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai!

 12. Harry:

  jo dit is echt rappig

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.