Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wouter Zomervrucht wint brons op Wiskunde Olympiade


In Nieuws, door wiskundemeisjes


Logo Olympiade

Het is groot nieuws: Scholier wint brons bij Wiskunde Olympiade. Wouter Zomervrucht heeft een bronzen medaille gewonnen op de Internationale Wiskunde Olympiade. Hoera en gefeliciteerd!

Er lijkt alleen iets te zijn misgegaan bij het persbericht, want op de radio hoorden we vanmorgen dat Wouter Berkelmans derde is geworden op de olympiade. Twee correcties: de bronzen medaille is voor Wouter ZOMERVRUCHT (zie de officiële uitslag) en de bronzen medaille betekent helaas niet dat Wouter derde is geworden. Er worden op de olympiade altijd een heleboel medailles uitgedeeld en Wouter Zomervrucht eindigde op een gedeelde 171ste plaats. De eerste plaats ging naar de Russische Konstantin Matveev en de tweede plaats was (enigszins verrassend) voor een Duitser: Peter Scholze.

Wouter Zomervrucht was eind juni trouwens te gast bij Noorderlicht. Luister hier naar het interview. Hij vertelt dat hij moest kiezen naar welke internationale olympiade hij zou gaan, omdat hij ook de taalkunde olympiade had gewonnen (!). Gelukkig koos Wouter voor wiskunde!

(Ionica)