Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Lowlands


In Uitjes, door wiskundemeisjes

Voor al onze lezers die al een kaartje hebben voor Lowlands volgend weekend hebben we goed nieuws: er is veel wiskunde op Lowlands!

Hendrik Lenstra geeft op zaterdag om 13.30 uur een voordracht op Lowlands University. In tegenstelling tot wat het programma belooft, gaat Lenstra praten over hoe hij zelf het gat in Eschers Prentententoonstelling heeft opgevuld. Een echte aanrader: de wiskundemeisjes vinden hem een heel goede, leuke en grappige spreker.

prent

Ook in de wiskundetent op het Lima terrein is van alles te beleven! Er zijn elke Lowlandsdag drie leuke workshops te volgen:

Google (UvA): over hoe wiskunde wordt toegepast in Google.

You & me and MP3 (RUN): over de wiskunde achter MP3. Neem zelf plaats achter de math machine; de wiskundemeisjes hebben hier veel goeds over gehoord, dus dat belooft wat!

Spelshow (RUG): doe mee met de wiskunde-spelshow en win! Of niet? Achter één van de drie deuren zit een prijs.

Bovendien kun je al je vragen kwijt bij Everything you always wanted to know about math (but were afraid to ask), op vrijdag en zaterdag tussen 18 en 20 uur. Een grote uitdaging natuurlijk voor de wiskundemeisjes-lezers. Maak het Klaas Landsman en Hendrik Lenstra niet te makkelijk en begin nu vast na te denken over een goede vraag. Wiskunde-hoogleraren schijnen heuse pop-idolen te gaan worden en misschien kun je een handdruk, gesprek, boekentip of handtekening van ze lospeuteren!

(Jeanine)