Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Gödel op televisie


In Filmpjes,Nieuws, door wiskundemeisjes


godel poster

Verschillende mensen mailden ons, maar de wiskundemeisjes hadden het ook al in hun agenda's staan: Donderdag 6 september om 00.15 uur* is op Nederland 2 de film Gödel te zien. We schreven hier al over deze film die gemaakt is door eindexamenkandidaten van de Nederlandse Film en Televisie Academie. HJ merkte toen in de reacties op dat de biografie van Gödel op de site van de film niet helemaal klopt:

“In 1928 hield de Duitse wiskundige David Hilbert een voordracht op het wiskunde congres congres [sic] in Bologna, waarin hij een aantal grote onopgeloste problemen van het wiskundige wiskundige [sic] grondslagen-onderzoek van zijn tijd uiteenzette.” [..] “Nog geen twee jaar later had de 24-jarige Kurt Gödel alle stellingen van Hilbert definitief opgelost.” Bijna goed.

De producent Jeroen J. Meijer verklaarde dat de tekst op site inderdaad wat onjuistheden bevat. We hopen maar dat de film dichter bij de waarheid ligt. Logicus Henk Barendregt werkte eraan mee, dus dat schept goede hoop! De wiskundemeisjes gaan in elk geval kijken...

(Ionica)

* Voor de muggenzifters: eigenlijk is de film dus op vrijdag te zien...