Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundetoernooi


In Nieuws,Puzzels, door wiskundemeisjes

Gisteren waren de wiskundemeisjes op het Wiskundetoernooi in Nijmegen. Honderd teams van scholieren streden om een reis naar New York - en de eer natuurlijk. 's Morgens moesten binnen een uur zoveel mogelijk opgaven gemaakt worden in de Estafette en 's middags moest er gehandeld worden in aandelen in het onderdeel Sum of Us. Er werd flink gezweet in de Nijmeegse sporthal!

All Star Team

De wiskundemeisjes deden 's morgens mee aan de Estafette in een All-Star Team met professor Robbert Dijkgraaf en onze collega Birgit van Dalen (ook bekend als Olympiadetrainster). Mede dankzij wat slimme gokken, extreem snel denkwerk van Birgit, goede ideeën van Robbert en een schaar haalden we 570 van de 600 punten. Onze eer is dus gelukkig gered! De opgaven, uitslag en uitwerkingen vind je hier. Dit is een voorbeeld van een opgave uit de Estafette.

Opgave 5

De eerste prijs ging uiteindelijk naar een team van het Stedelijk Gymnasium Breda en deze scholieren mogen samen met het team van het Barlaeus Gymnasium Amsterdam dat tweede werd naar New York. Gefeliciteerd!

Het was een ontzettend leuke dag. Voor alle wiskundeleraren die er dit jaar niet bij waren: ga een team scholieren trainen en zorg dat je er volgend jaar bij bent!

(Ionica)

4 reacties op “Wiskundetoernooi”

 1. noud:

  Mooi dat jullie het naar jullie zin hebben gehad.

  Er heeft heel veel werk in gezeten om dit allemaal in elkaar te zetten. Ik ben benieuwd hoe jullie het volgende week gaan doen.

  Groetjes, Noud

 2. Niels:

  Ik was er gisteren bij en het was inderdaad een erg geslaagde dag. Mijn leerlingen vonden het wel jammer dat er bij het middaggedeelte weinig wiskunde nodig was, maar hebben een leuke dag gehad en waren onder de indruk van de strakke organisatie.

 3. Han:

  Hallo wiskundemeisjes,
  van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!
  knap gedaan!

 4. Martijn:

  De eerste keer dat ik het wiskundetoernooi meemaakte -als eerstejaars student- was er een 'Dreamteam' van Nijmeegse wiskundestudenten (moi exclus), speciaal uitgezocht vanwege hun wiskundige talenten. Dat team werd tweede... :)

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.