Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Rekenlinialen


In Algemeen, door Ionica

Een rekenlineaal

Jaren geleden was ik op een instemming voor een studentenkamer. Eén van de andere gegadigden vertelde toen uitgebreid dat hij rekenlinialen spaarde. Hij had zelfs een paar mooie meegenomen. Hij kreeg de kamer niet. Ik ook niet trouwens. Een paar jaar later kreeg ik van een vriend zelf een rekenliniaal. Hij had er een paar op de rommelmarkt gekocht en gaf ze (hard lachend) aan wiskundige vrienden cadeau.

Nog een rekenlineaal

Ik gebruik mijn rekenliniaal zeer zelden en ga zeker geen verzameling aanleggen. Toch vind ik het wel tof om er een te hebben en te weten hoe hij werkt. Bij een volgend wiskundetoernooi neem ik hem mee! Het is eigenlijk best jammer dat rekenlinialen vervangen zijn door rekenmachines. Hoewel, een oudere wiskundige vertelde een keer dat studenten vroeger alles van hun liniaal aflazen en dan zeiden dat de wortel uit vier ongeveer twee was. Niet alles was vroeger dus beter...

En twee mannen met een supergrote rekenlineaal

Op internet is er van alles te vinden over rekenlinialen, van virtule rekenlinialen tot het internationale rekenlinialen museum. Voor de echte liefhebber staat op Wired het artikel Slide rule still rules, over twee mannen die rekenlinialen verzamelen.