Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundige tatoeages


In Algemeen, door Ionica

We schreven eerder al over een heldhaftige tatoeage van de gulden snede. Bart tipte ons dat op Flickr een groep Science Tattoos is te vinden. Hierbij wat wiskundige voorbeelden!

Formule

Nog een gulden snede

 

phi

 

fractal

Gulden snede

 

Fractak

 

Mobius

 

pi

14 reacties op “Wiskundige tatoeages”

 1. henkbovekerk.nl:

  Wat een nerds.

 2. Eline:

  Ach ja, het is in elk geval beter rondlopen met iets dat altijd waar blijft dan voor eeuwig rondlopen met de naam van je ex.

 3. Novi O'Magum:

  Heldhaftig (die link doet het niet, trouwens)? Ik vind het eerder stom (en die bovenste foto, is dat niet gewoon balpen?)...

 4. Arno van Asseldonk:

  @Novi O'Magum: De link werkt wel degelijk. Dat de eerste foto meer lijkt op iets dat met een balpen gedaan is zal wel te maken hebben met de kleur van de tatoeage. Zelf zou ik het niet doen, maar dat wil nog niet zeggen dat het per definitie stom zou zijn om het wel te doen.

 5. Ionica:

  De link werkte net inderdaad niet, ik heb hem snel gerepareerd! Ik heb zelf ook geen tatoeage, maar ik vind zo'n Mobiusband of een kettingbreuk echt heel mooi. Ik ben zelfs wel eens verliefd geworden op een jongen die pi op zijn arm had staan.

 6. Anton M(ath):

  Maar Ionica, de hamvraag is natuurlijk of je verlieft op die jongen bent geworden vanwege precies die tatoeage.

  Verder vraag ik me af of die mobiüsband wel een echte tatoeage is. De kleuren lijken me wat te fel voor een echte tatoeage. Volgens mij is het een tijdelijke opwrijf tatoeage die heb je tegenwoordig ook. Niet dat die mobiüsband daar minder mooi van wordt overigens......

 7. Ionica:

  Volgens mij is die Mobius tattoo echt, hier staat ook hoe hij gezet is:

  http://www.flickr.com/photos/spacemanbob/1084139169/

  En ik werd natuurlijk niet alleen verliefd vanwege de tatoeage, maar het hielp wel!

 8. Ed:

  Hoewel inderdaad een beetje nerderig vind ik deze tattoo's wel leuk. Toch doe ik het zelf toch maar niet, jammer ook dat als je ouder wordt je mooie fractal gaat uitzakken...

  Misschien het toch maar bij een formule laten, of voor de informatici; wat code in de een of andere exotische programmeertaal.

 9. Arnout Jaspers:

  Er zijn ook gekken die een natuurkundige tatoeage laten zetten. Ik, bijvoorbeeld :-)
  Op m'n linkerschouder heb ik een Feynman-diagram staan, met daaronder een van de Heisenberg onzekerheidsrelaties. (Heb er nu geen foto van beschikbaar)

  In Leiden staan op veel blinde muren gedichten geschilderd, vaak in een volslagen obscure taal; het zijn geen graffiti, maar officieel goedgekeurde opluisteringen van het stadsbeeld.
  Ben er helaas nog niet aan toegekomen, maar loop al jaren met het idee rond dat bijv. de vier Maxwell-vergelijkingen op een muur ook een fraai, voor de meesten onbegrijpelijk en intrigerend gedicht zouden vormen.

 10. Tattoo at Ochblog:

  [...] Wisko-tattoo's Tags: tattoo, w00tkunde . [...]

 11. Vivike:

  In Nijmegen hebben we de Schrodingervergelijking op een gebouw staan, maar ik kan zo gauw geen plaatje vinden...

 12. tattoo voorbeelden:

  Handig als spiekbriefje die wiskundige formules!

 13. Lisanne:

  Wat gaaf! Ik bedacht mezelf ook net dat ik een wiskunde tattoo heb :) Het is een oneindigheidsteken, maar dan niet zo gecompliceerd als die op de foto hierin... Hij staat mooi op mijn pols en heb hem al bijna 3 jaar, ben er helemaal blij mee! Wist wel dat het een wiskundig teken is hoor, voor mij betekent het alleen heel wat anders.

 14. Xgygtkw:

  Ktdwbio

  paul.elliott73@googlemail.com
  :

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.