Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

KunstWetenschapSalon (2)


In Uitjes, door Jeanine

Aanstaande woensdag vindt in museum Boerhaave in Leiden de tweede KunstWetenschapSalon plaats. Vorige keer was het thema de nul. Toen gaf ik zelf een voordracht. Deze keer is het thema de snede en is Ionica aan de beurt!

Vorige keer was de salon zeer geslaagd, en ook nu belooft het programma veel goeds: Ionica gaat over de gulden snede praten en vertelt over haar favoriete onderwerp (kettingbreuken), Frans Wiersma gaat vertellen wat een mes tot een goed mes maakt (ik zal zelf een beetje bij hem uit de buurt blijven; na mijn aanvaring met een Zwitsers zakmes afgelopen zomer lijkt me dat verstandig), slager Ed Nozeman (onder de Leidse wiskundigen welbekend om zijn barbecues) gaat uitleggen hoe een varken een speklapje wordt, er gaan geruchten over zingende zagen en circus Elleboog en, last but not least: goochelaar (en filosoof) Tilman Andris, een goede vriend van mij, laat met zijn trucjes zien dat snedes niet altijd zijn wat ze lijken! En dit was nog niet eens de hele lijst uit het persbericht.

tilman

Komt dat allen zien, dus, aanstaande woensdag vanaf 20.15 uur in museum Boerhaave (zaal open om 20.00 uur), entree € 10,- (of € 5,- als je scholier bent, student, 65+ of donateur van Kunstkring de Burcht), inclusief een drankje. Reserveren via e-mail.

5 reacties op “KunstWetenschapSalon (2)”

 1. janien:

  Aangenaam, Wiskundemeisjes! Ben ik net terug uit Nederland waar ik gisteren een promotie meemaakte van een 'wetenschappenmeisje', nauwe familie! En ja, in de Commissie zat ook een prof uit Leiden ...

  Ik vond jullie bloglink bij Willy Vermaelen en omdat wetenschappen en wiskunde me zijn blijven interesseren (ik ben een alfamens: Germaanse filologie heette dat in mijn tijd - ik ben nu lerares Nederlands (met een leerblogje)), heb ik me vlug hierheen gespoed!

  Héérlijk, jullie blog! Ik kreeg er zelfs een déja-vu bij toen ik hier net aankwam ... jullie begrijpen vast waarom: hartelijk welkom in The Sausage Machine op http://janien.wordpress.com!

  Véél succes!

  In nauwe familieband heb ik nu twee meisjes PhD!! Wat ben ik trots. Nou, aan die Nederlandse universiteit was het een hele plechtigheid - wat een ritueel met de rector magnificus in hoogsteigen persoon aanwezig, de geleerde dames en heren (er waren drie vrouwen in de Commissie!) in hun plechtige toga's gestoken!

  In Vlaanderen, aan de Universiteit Antwerpen bijvoorbeeld, gaat het er veel 'informeler' aan toe, ik bedoel dat er geen ritueel is met zweetkamertje, paranimfen, de pedel-met-staf, Hora est! enz. ... De rector van de universiteit is niet aanwezig, de proffen zijn niet in toga, er is geen aanspreking met 'hooggeleerde opponent' of 'very learned opponent', je krijgt geen bul in het Latijn met je naam op gekalligrafeerd en in een mooie koker,
  geen zilveren speld enz.

  Wat ik me afvroeg: hoe heet die 'staf' (met 'belletjes') die de pedel bij zich draagt tijdens zo'n promotie tot doctor eigenlijk? Ik ben het vergeten te vragen.

 2. Han:

  dat heet een staf of pedelstok

 3. Machiel:

  Frans Wiersma, is dat dezelfde als Frans Kingma, van "de cyclus van het mes"?

 4. Frans Wiersma:

  Nee, dat ben ik niet. Misschien ga ik het wel een keer lezen.

 5. janien:

  @ Han
  Een verlate maar welgemeende dankuwel!

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.