Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundige kunst


In Kunst,Uitjes, door Ionica

Ton Lammers (1)

Ton Lammers (2)

Vorige week gaf ik een praatje over leuke en goede bètaboeken voor een groep mediathecarissen. Barbara van Bibliotheek Rijswijk tipte me over over een leuke expositie van wiskundige kunst. Ton Lammers exposeert tot 16 december in Esbeek. Gek genoeg is er op internet weinig over de kunstenaar of galerie te vinden, maar dankzij Barbara hebben we tekst van de uitnodiging!

Ton Lammers (Delft, 1964) is afgestudeerd aan de Academie voor beeldende vorming te Tilburg, waar hij ook woont en werkt. Ton maakt abstracte constructies die het oog vangen door losjes te spelen met de klassieke principes van volume, massa, ruimtelijkheid en constructie. In een persoonlijke stijl wordt ruimte met een lijn of vlak tastbaar gemaakt. Het oog wordt meegevoerd door een vloeiend ritme van open en gesloten vormen. Het gaat hem echter niet om een virtuele perfectie. Het werk is zichtbaar geconstrueerd; een handgemaakt bouwsel.

Ton Lammers (3)

De expositie is van 4 november tot en met 16 december in
Galerie Ingenhoven
Vier Winden 1
5085 NM Esbeek
tel 013-5169640
De galerie ligt aan de N269 van Tilburg naar Reusel, tussen Esbeek en Lage Mierde. Tegelijk met Ton Lammers exposeert Marianne de Jong haar schilderijen.