Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nederlandse Wiskunde Olympiade


In Onderwijs, door Jeanine

Op 25 januari is de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade op allerlei scholen in heel het land! Je kunt je een middag vastbijten in leuke, uitdagende wiskunde-opgaven. En wie weet mag je dan wel naar de tweede ronde! Uiteindelijk zal een team van zes scholieren worden afgevaardigd naar de International Mathematical Olympiad in Duitsland in de zomer van 2009.

Om een idee te geven van het type opgaven: op deze site kun je de opgaven en oplossingen van eerdere jaren vinden.

olympiade

Meer informatie over de olympiade is te verkrijgen bij je wiskundedocent of op de website. Heeft jouw school zich nog niet aangemeld? Geen nood, de organisatie doet zijn best om te late aanmeldingen ook nog te verwerken.

1 reactie op “Nederlandse Wiskunde Olympiade”

  1. Tom Verhoeff:

    Kunnen jullie de link voor de website van de wiskunde olympiade aanpassen: het officiële adres is wiskundeolympiade.nl . Dit is makkelijker te onthouden en sluit aan bij de webadressen van de andere olympiades.

    Dit adres verwijst momenteel inderdaad door naar de link die jullie opgeven, maar dat blijft niet zo.

    Een reis naar Duitsland klinkt misschien niet zo bijzonder als prijs, maar meedoen aan de Internationale Wiskunde Olympiade is dat wel. Het maakt niet uit waar die gehouden wordt. Het is een uniek en bruisend festijn, een fantastische ervaring om mee te mogen doen. Naast de wedstrijd zijn er nog allerlei dingen die je daar meemaakt, en de internationale contacten die je opdoet kunnen later een belangrijke betekenis krijgen.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.