Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nationale Wiskunde Dagen en Café Möbius


In Onderwijs,Uitjes, door Jeanine

Op 1 en 2 februari vinden de Nationale Wiskunde Dagen weer plaats! Wiskundedocenten uit heel Nederland verzamelen zich twee dagen lang in Noordwijkerhout voor interessante workshops, leuke lezingen, fascinerende stands en, niet te vergeten, om bij te kletsen en ideeën uit te wisselen met de rest van wiskundig Nederland.

Je snapt dat de wiskundemeisjes dit niet willen missen! We zullen dan ook de hele tijd aanwezig zijn, en we geven zelfs een lezing: De geheime bronnen van de wiskundemeisjes.

nationale wiskunde dagen

Helaas zijn de Wiskunde Dagen zo populair dat ze al zijn volgeboekt. Maar gelukkig gaat dit jaar een geheel nieuw initiatief van start op de zaterdagmiddag van de Wiskunde Dagen: Café Möbius! Geschikt voor iedereen, ook voor middelbare scholieren.

Wat is wiskunde en wat kun je ermee? In Café Möbius kan iedereen kennis maken met wiskunde en de alledaagse relevantie ervan. Beleef de intrigererende aspecten van wiskunde en zie hoe wiskunde onmisbaar is in ons dagelijkse leven. Café Möbius is alleen geopend op zaterdag 2 februari van 14 tot 18 uur. De vorm van deze middag is informeel: laagdrempelige workshops met 'open deuren' en een enkele lezing. Kortom: iedereen is welkom en de inschrijving is gratis!

Ook in Café Möbius geven de wiskundemeisjes acte de présence. We hopen veel van onze lezers daar te zien, schrijf je dus snel in!