Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Bridges Leeuwarden: Mathematics, Music, Art, Architecture, Culture


In Kunst,Uitjes, door Jeanine

In het jaar 1898, dit jaar dus 110 jaar geleden, werd Escher geboren in Leeuwarden. Dat wordt gevierd op de elfde conferentie van The Bridges Organization, deze zomer in Leeuwarden.

Escher

Bridges Leeuwarden is een conferentie waar wiskunde wordt gecombineerd met muziek, kunst, architectuur en cultuur. Representatieve onderwerpen voor een Bridges conferentie zijn bijvoorbeeld: wiskundige visualisatie, wiskunde en muziek, symmetrie, origami, wiskunde en architectuur, betegelingen, meetkundige kunst en computerkunst.

De conferentie loopt van 24 tot 28 juli, met een excursie op 26 juli (naar mooie kerken en andere gebouwen in en om Leeuwarden, waaronder het geboortehuis van Escher) en een Escher-dag op 28 juli. Op 29 juli is er een wiskunde/kunst-dag voor een breder publiek. Voorstellen indienen voor voordrachten of workshops kan nog tot 1 februari, registreren vast nog wat langer.

1 reactie op “Bridges Leeuwarden: Mathematics, Music, Art, Architecture, Culture”

  1. Harm:

    Nou, betegelingen, daar kun je Penrose dus wéér bijhalen, nog tot de zomer dus om allemaal Gödel Escher Bach te lezen, doe je best, groetjes, Harm

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.