Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam



 • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Sierpinski oorbellen


In Kunst, door Ionica

Zoals jullie waarschijnlijk weten, heb ik thuis een Sierpinski tapijt liggen. Op Evil Mad Scientist Laboratories vond ik een handleiding om met klei bijpassende driehoekige Sierpinski oorbellen te maken. Het idee is verbluffend simpel: je rekt de klei uit om de volgende iteratie te krijgen. Je begint met vier langgerekte driehoeken: drie gekleurde en een witte. Je legt die tegen elkaar zoals links op het plaatje.

Sierpinski oorbellen

Daarna rek je de klei langzaam en gelijkmatig uit. Je snijdt je klei in kleinere stukken en legt deze stukken met een nieuw stuk wit ertussen tegen elkaar, dit is de tweede driehoek in het plaatje hierboven. Dit herhaal je zo vaak je wilt. Het eindresultaat is iets als dit:

Sierpinski oorbellen 2

Op Evil Mad Scientist Laboratories staat een zeer gedetailleerde beschrijving met veel foto's. Jammer genoeg ben ik niet zo'n handige knutselaar. Heeft iemand zin om een paar rood/zwarte oorbellen voor me te maken?

5 reacties op “Sierpinski oorbellen”

 1. Wiskundemeisjes » Fractalkoekjes!:

  [...] Evil Mad Scientist Laboratories ons pas nog een prachtige handleiding voor mooie Sierpinski-oorbellen, nu hebben ze ook fractalkoekjes [...]

 2. Ed:

  Ik had deze nog helemaal niet gezien, maar wel enorm cool zeg. In de praktijk ben ik toch een beetje bang dat het een zooi wordt, maar ik denk dat ik het misschien wel eens probeer.

 3. Carin Jansen:

  Ik was op zoek naar info over fractals, om er met frivolite iets mee te doen, en kwam op jullie site terecht. Het toeval wil dat ik wel enigszins handig ben met klei en wel wil proberen om oorbellen voor je te maken, van klei dan. En later, als ik een patroon heb bedacht, ook nog wel van frivolite.

 4. Wiskundemeisjes » Blog Archive » En ze doen het opnieuw…:

  [...] in de Evil Mad Scientist Laboratories! Na de Sierpinski-oorbellen en -koekjes zijn ze nu toe aan een nieuwe fractal: ze hebben Koch-sneeuwvlokcakejes [...]

 5. robin nieuwenhuis:

  erg leuk en eindelijk een keer oorbellen die je zelden ziet.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.