Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Fragmenten schooltelevisie


In Filmpjes,Onderwijs, door Ionica

Schooltelevisie is helemaal 2008: sindskort bieden ze op hun site allerlei fragmenten aan, met daarbij de mogelijkheid om de fragmenten embedded op je eigen site te zetten. De filmpjes laden wat trager dan de bekende YouTube-filmpjes, maar ze zijn ook veel mooier van kwaliteit. De wiskundemeisjes hebben gelijk hun eigen columns bij in de media gezet. Zoals deze column over het kiezen van de beste partner of taart. Misschien is dit een goed moment om te vertellen dat de jongen in het filmpje niet mijn echte vriend is. En ik betwijfel ook of Jeanine echt de appeltaart zou kiezen...Er zijn allerlei aardige fragmenten te vinden. Mijn favoriet is dit fragment over het efficiënt laden van bagage in vliegtuigen.


Johan Gademan, de redacteur van de reeks Wiskunde voor de tweede fase, vertelde dat een scholier na het zien van dit fragment had gebeld om te vragen wat deze jongens hadden gestudeerd. Want dat wilde hij ook gaan doen. De complete reeks is vanaf 20 maart nogmaals op televisie te zien (zes donderdagen om 10.15 uur op Nederland 2). De dvd en handleiding voor docenten zijn hier te bestellen.

6 reacties op “Fragmenten schooltelevisie”

 1. Johan Gademan:

  In najaar 2008 komt er een nieuwe vierdelige serie wiskunde voor onderbouw havo/vwo, klas 2 en 3. Heb je een leuk idee? Heb je net als de wiskundemeisjes iets te melden en is het toegankelijk voor een grote groep leerlingen? Laat het me weten via mijn site http://www.johangademan.nl.

  En het vmbo vergeten we ook niet, hiervoor staat een vierdelige serie gepland voor najaar 2009.

 2. Bruno van Wayenburg:

  Is twaalf vriendjes dan een derde van het totale aantal kandidaten dat in je leven langs zou kunnen komen (36 dus)? En hoeveel leuker moet volgens die mevrouw van het boek een nieuwe kandidaat zijn om je oude te dumpen? (theoretisch dan, he)

 3. Ionica:

  Is twaalf vriendjes dan een derde van het totale aantal kandidaten dat in je leven langs zou kunnen komen (36 dus)?
  Ik heb het boek van Creswell even niet bij de hand, maar ze heeft inderdaad een schatting gemaakt van hoeveel mensen je tegenkomt die qua leeftijd, afkomst en dat soort factoren geschikt zouden zijn. Ze houdt er volgens mij ook rekening mee dat je niet tot je 80ste wilt blijven testen.

  En hoeveel leuker moet volgens die mevrouw van het boek een nieuwe kandidaat zijn om je oude te dumpen? (theoretisch dan, he)
  Het werkt anders: als je nog geen twaalf kandidaten gehad hebt, dan moet je altijd dumpen na een tijdje testen. Als je na die twaalf testgevallen iemand hebt gevonden die leuker is dan alle vorigen, dan houd je die. En dan hoef je nooit meer te kijken naar nieuwe kandidaten...

 4. N O'M:

  Het enge is dat er ook nog een aanzienlijke kans is dat de leukste van allemaal al bij die eerste twaalf zat, en dat je die dus hebt weggegooid. Ik weet wel dat verwachtingswaarde alles is, maar ik blijf toch maar bij mijn eerste echte vriendinnetje, want ik ben er eigenlijk wel zeker van dat zij die allerleukste is. Bij het kiezen van taart zal ik het de volgende keer in mijn achterhoofd houden (maar bij welk feestje mag 1/3 van de beschikbare taartsoorten proeven voor je een definitieve keuze maakt? en bij wie kan ik me aanmelden voor zo'n feestje?).

 5. Pim van Tend:

  Dit doet mij denken aan een probleem dat je op mijn webstek kunt naspelen en waarnaar ik hier al eens eerder verwezen heb:
  http://members.lycos.nl/vantend/dossiers/weblog14.html#Wiskundeensex

 6. ReneS:

  Is het niet ontzettend arbeidsintensief? 48 koffer uit een buffer zoeken en excact zo positioneren als de computer aangeeft? En arbeid is toch duur??

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.