Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Leonhard Euler, Een man die kan tellen


In Leestip, door Jeanine

Een tijdje geleden schreven we over de strip Leonhard Euler, Ein Mann, mit dem man rechnen kann, die in het Engels vertaald is als Leonhard Euler, A man to be reckoned with.

Inmiddels is het stripboek ook in het Nederlands vertaald! Het heet Leonhard Euler, Een man die kan tellen. Voor mij heeft deze titel geen dubbelzinnigheid, terwijl die in de Duitse en Engelse titel wel bestaat. Maar mijn Vlaamse collega kon mij vertellen dat de uitdrukking "dat kan tellen" in Vlaanderen heel gebruikelijk is om bewondering of verwondering uit te drukken, hoewel dat meestal niet gebruikt wordt voor personen. Voor het Nederlandse publiek zou de vertaling Een man die telt beter zijn geweest.

strip euler nl

Het boek is uitgegeven door die Keure en Epsilon Uitgaven en vertaald door André Victor. Klik hier voor de beschrijving van Epsilon. Het boek kost 12 euro.

8 reacties op “Leonhard Euler, Een man die kan tellen”

 1. Tom:

  Of iets in de trant van: "Een man op wie je rekenen kunt."

 2. Anneleen:

  Je Vlaamse collega heeft gelijk hoor. Voor ons is er dus wel die dubbelzinnigheid in de titel. Wel jammer dat ze niets konden bedenken dat zowel in Nederland als in Vlaanderen gekend is...

 3. Bruce:

  "Gelezen en goedgekeurd!"
  Niets weerhoudt de Nederlanders een eigen titel te bedenken!
  Voor hier in Flanders vind ik het een prachtig geïllustreerd en treffend vertaald beeldverhaal.

 4. Bart:

  Ik weet het niet hoor, als je bij het vertalen van de titel al de plank misslaat, kan alles tussen de kaften er dan wel mee door, of kan ik beter het origineel lezen?

 5. Jeanine:

  @Bart: Ik heb het Duitse origineel niet gelezen, want ik had alleen de Engelse en nu dus de Nederlandse tot mijn beschikking. De Nederlandse vertaling is een beetje Vlaams, maar leest ongeveer hetzelfde als de Engelse.

 6. Debbie:

  Ik vond het een heel leuke strip. Erg leerrijk en mooi getekend.

 7. kees:

  jamie kaas is lekker

 8. kees:

  ieuw ik lust geen kaas

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.