Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wereldwijde wiskundedag


In Algemeen,Onderwijs, door Ionica

World Math Day

Docent wiskunde Niels werd er door een natuurkundige collega op gewezen dat het 5 maart World Math Day is. Wij wisten dat ook niet, dus we zijn blij dat Niels ons mailde. Op 5 maart nemen honderdduizenden scholieren uit zo'n honderd landen het tegen elkaar op met rekenopgaven. Via internet speel je live tegen iemand van je eigen niveau uit Amerika, Zambia, Korea of een ander land.

De opgaven zijn verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën: leerlingen van 5 tot 18 kunnen meedoen. Het lijkt erop dat de begeleidende teksten in het Engels zijn, maar waarschijnlijk is dit voor oudere leerlingen geen probleem. De interface ziet er ook lekker duidelijk uit.

Voorbeeld world math day

Scholen en leerlingen kunnen zich gratis aanmelden op World Math Day. Ik ben benieuwd hoe de Nederlandse scholieren het zullen doen! En zou er een verschil zijn tussen de cijferaars en realistische rekenaars?

5 reacties op “Wereldwijde wiskundedag”

 1. Anneleen:

  Leuk initiatief!
  Maar waarom alleen voor kinderen tot 18? Ik wil ook meedoen...

 2. Odette:

  Je kan als leraar ook meedoen

 3. TafelDertien:

  Ik denk dat ik 'n goede kans zou maken om te winnen als ik mee zou doen. Ik wist het antwoord op de voorbeeldvraag namelijk in (bijna) minder dan geen tijd. 9+5=14. Yeah! ;-)

 4. Joke:

  Het is inderdaad in het engels maar dat is voor geen van mijn leerlingen een probleem. We zijn al aan het oefenen en vooral in de lagere klassen is het een hit. Ze vinden het geweldig om tegen andere leerlingen te 'strijden'!

  Het woord wiskunde is wel erg groot, beter zou zijn hoofdrekenen. Het gaat om basis hoofdrekenvaardigheden. De leerlingen moeten zoveel mogelijk opgaven in één minuut beantwoorden.
  Aanrader!

 5. beyza:

  hoe kan je dat spelen moet je dat downlaoden ofso

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.