Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Kangoeroe


In Nieuws,Onderwijs, door Jeanine

Vandaag vindt de jaarlijkse Kangoeroe-wedstrijd plaats op een heleboel scholen, niet alleen in ons land, maar zeker ook daarbuiten: in maar liefst veertig landen tegelijk! In Nederland en Vlaanderen doen dit jaar weer meer leerlingen mee dan ooit: 95198 deelnemers maken de Nederlandstalige opgaven op verschillende niveaus.

In Vlaanderen doen 110 basisscholen mee met 3470 leerlingen en 142 scholen voor voortgezet onderwijs met 13040 leerlingen. In Nederland doen 627 basisscholen met 17048 leerlingen mee en 574 scholen voor voortgezet onderwijs met 61640 leerlingen. Dit betekent een stijging ten opzichte van vorig jaar met ruim 14%.

kangoeroe

Van de Kangoeroewebsite:

De Kangoeroewedstrijd laat je ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens, en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog prijzen winnen ook...

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk? De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?

De opgaven van voorgaande jaren staan ook allemaal op de Kangoeroewebsite, klik in het menu door naar "Opgaven" en het gewenste jaar.