Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Snake Lemma


In Algemeen,Filmpjes,Onderwijs, door Ionica

Afgelopen vrijdag hoorde ik op een terras vol wiskundigen iets aardigs over het Snake Lemma. Iemand vertelde dat dit lemma in de romantische komedie It's My Turn bewezen wordt. En dat wordt zelfs zo goed gedaan dat in het boek An Introduction to Homological Algebra staat:

We will not print the proof (of the Snake Lemma) in these notes, because it is best done visually. In fact, a clear proof is given by Jill Clayburgh at the beginning of the movie 'It's My Turn.'

Its my turn

Op zoek naar dit fragment belandde ik op Math in Movies, een geweldige site vol fragmenten en verwijzingen. Het bewijs van het Snake Lemma is daar te bekijken en downloaden. De film werd ondanks/dankzij dit bewijs trouwens geen succes.

3 reacties op “Snake Lemma”

  1. Tim:

    Uh... Snake Lemma!?

  2. Willem-Jan:

    Jij krijgt wel veel mee op terrasjes, hè ;-)

  3. Relinde:

    Geweldig! Een paar maanden geleden wilde ik het Snake Lemma bewijzen, en ik zocht het bewijs op in datzelfde homologische algebra-boek. (Okee, laat ik eerlijk zijn: er was een huiswerkopgave die er erg veel op leek, en ik dacht me daar even makkelijk vanaf te kunnen maken: als ze dan in het boek naar een film verwijzen, voel je je ergens toch een beetje betrapt...) Ik heb toen wel gezocht naar die film, maar niet gevonden, dus fijn dat het toch ergens online bestaat!

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.