Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundemeisje op de radio


In Nieuws, door Ionica

Radio

Morgen (zaterdag de 17de) ben ik te gast bij Cappuccino en vertel ik waarom wiskunde zo tof is. Allemaal luisteren dus! Het is op Radio 2 om ongeveer 11.20 uur.

Gelijk een huishoudelijke mededeling: zaterdagavond gaat de website even op zwart wegens onderhoud. Ik stel voor dat jullie in die tijd eens een boek gaan lezen!

p.s. Cappuccino was zo aardig om me een cd met het fragment te geven. Wie pas na twaalven uit bed kwam, kan dus alsnog de mp3 luisteren.

13 reacties op “Wiskundemeisje op de radio”

 1. Anne:

  Heb je net bij Cappuccino gehoord, leuk gedaan zo.

  Ben geen echt wiskundemeisje(mevrouw inmiddels...) maar ken het gevoel: yes NU snap ik het wel. Na jaren worstelen kreeg ik mijn examenjaar een andere leraar en toen was het ineens helder! En dan is wisknde idd heel leuk.

  goed weekend
  ga nog wel eens uitgebreid op deze site neuzen, maar het 21-lucifers spelletje ga ik op mijn broer uitproberen, die houdt daar zeker ook van!

 2. Relinde:

  Ik kan me echt helemaal indenken hoe Ionica met stralende oogjes bij Frank du Mosch aan tafel zit om een spelletje Nim te winnen... Leuk stukje!

 3. Diny:

  Ik ben 78 jaar, maar heb vroeger wat aan wiskunde gedaan (Mulo B), mijn dochter heeft wiskunde gestudeerd bij de VU-Amsterdam, dus jullie begrijpen wel, dat ik enorm genoten heb van jullie radio-uitzending.
  Ook de spelletjes vond ik leuk,
  kunnen en willen jullie die mij nog wat opsturen, lijkt me leuk ze toe te passen op verjaardagen etc.
  Bij voorbaat dank.
  Diny Maarse

 4. peter:

  Ik ben 74 jaar kunnen jullie mij dat spel ook anderen op sturen.
  Vast bedankt.
  peter Glotzbach

 5. Ionica:

  Beste Diny en Peter,

  Bedankt voor de complimenten! Het spel kunt u spelen met elk doosje lucifers. We hebben geen speciale spelletjes om op te sturen.

 6. Jeanine:

  Ja Ionica, goed gedaan! :-)

 7. Ed:

  Hehe, Eindelijk weer internet. Ik begon al afkick verschijnselen te vertonen bij dit ongewenst verstoken zijn van mijn favoriete Internet-Meisjes...

  k ben geen wiskundige, maar bewijs je nu juist niet in de uitzending dat het vermoeden van goldbach onjuist is? (2 is een even getal. 1 geen priem getal officieel. Welke som van priemgetallen geeft dan 2?!?)

 8. Arno van Asseldonk:

  @Ed: Het vermoeden van Goldbach stelt dat ieder even getal groter dan 2 als de som van 2 oneven priemgetallen te schrijven is. Als je wilt kijken wat het laagste even getal is dat je als de som van 2 oneven priemgetallen kunt schrijven, dan blijkt dat dit 6 is.

 9. Ed:

  Hoho ho...

  Even terug geluisterd. In de uitzending word inderdaad het voorbehoud gemaakt groter dan twee. Hoe kan ik nu ooit slimmer zijn dan een wiskundige als ik maar voor de helft naar een stelling luister ;-)

 10. Margo:

  Ionica, dat was geen cappucino maar een espresso! Onder hoge druk fijne feitjes helder uitgelegd.
  Chapeau!

 11. Herman:

  Het was inderdaad opvallend helder, duidelijk, alert, patsboem, leuk etc gereageerd. Goeie stem ook. Dus ik denk dat niet alleen wiskunde, maar ook presentatie goed scoort! Als een van de laatste HBS-A geslaagden (wel 8 jaar over gedaan. maar goed, gehaald is gehaald) kreeg ik spontaan "zin" om weer eens van begin af aan met wiskunde te beginnen ... Zal van de week eens uitzoeken of er een boek als "wiskunde voor Dummies" bestaat. Zal vast wel

 12. Arno van Asseldonk:

  @Herman: Er bestaat inderdaad een boek met de titel Wiskunde voor Dummies. Misschien is het Wiskundelokaal van de digitale school ook wel interessant voor je. Je kunt dit vinden op http://www.digischool.nl/wi/index_0.htm

 13. Sierk:

  Klonk heel erg leuk, erg goed gedaan!

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.