Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

The Big Bang Theory


In Filmpjes,Grapjes, door Ionica

Vorige week riep mijn vriend van achter zijn laptop: "Wow! Dit moeten we echt kijken. Dit wordt vast onze nieuwe favoriete serie!" Hij had het over The Big Bang Theory. Ik dacht dat hij een of andere sterrenkundeshow op Discovery Channel wilde gaan kijken. Maar nee, The Big Bang Theory is een sitcom over twee natuurkundige promovendi en de blonde serveerster die naast hen woont. Er zijn series op minder gebaseerd.

Poster Big Bang Theory

Inmiddels hebben we de eerste afleveringen gekeken. En...we moesten meer dan eens hardop lachen. Er zitten genoeg grappen in over wiskunde, om over petjes met 42 erop nog maar te zwijgen. De discussies en sociale onhandigheden zijn ook enigzins herkenbaar als je tussen bèta's werkt, kijk maar eens naar deze fragmenten...De serie lijkt in de Verenigde Staten een succes te zijn en misschien wordt hij wel door een Nederlandse zender aangekocht. Tot die tijd kun je op YouTube meer fragmenten bekijken. Losse afleveringen zijn te koop via iTunes. En je kunt bij Amazon de nog niet verschenen dvd vast reserveren. Natuurlijk zijn de afleveringen ook te downloaden via bittorrent, hier bijvoorbeeld.

21 reacties op “The Big Bang Theory”

 1. dM3:

  lol, hilarisch!

 2. Harm:

  Dat meisje is te dom om Wiskunde ofzo te studeren en speelt dus het domme blondje?

 3. alfameisje:

  :-)

  Ik snap er helemaal geen iota van, gelukkig zijn (zelfs) delterikken beter in staat om in eenvoudige lekentaal uit te leggen waar ze zich mee bezig houden.

 4. Johan B.:

  De heren in deze serie zouden waarschijnlijk zeggen "ik snap er geen epsilon van" ipv "ik snap er geen iota van". :).

 5. Michiel Kosters:

  Heb nu de eerste paar afleveringen gezien, maar ik vind het tot nu toe erg flauw.

 6. Ionica:

  Je moet wel een beetje van slechte sitcoms houden natuurlijk ;)

 7. Tom:

  @Johan: Hahaha! Of: "Voor alle epsilon groter dan nul snap ik er minder van dan epsilon."

  Op zich vrij leuke grapjes. Maar de ingeblikte lach is voor mij een beetje een turnoff.

 8. la:

  Kennen jullie ook "The IT Crowd"? Britse sitcom die min of meer op hetzelfde gebaseerd is. Twee sociaal-incapabele computer-nerds krijgen een vrouw op kantoor werken en maken allemaal dingen mee. Misschien iets minder bèta-grappen, maar wel leuk.

 9. Ionica:

  The IT Crowd, daar hadden mijn oude huisgenoten het inderdaad wel eens over. Ik zal eens gaan kijken!

 10. Jeanine:

  Ik moest erg lachen om aflevering 1! Vanavond verder kijken.

 11. bolke:

  coole serie:)

 12. Juan:

  Heb de eerste twee gisteren bekeken: SUPER!

 13. Ynstijn:

  Natuurkundige promovendi???

  Zijn ze natuurkundig gepromoveerd?

  Doe eens gauw die afschuwelijke taelvaudt repareren...

 14. Marco:

  @Ynstijn: ze zijn natuurkundig en ze zijn promovendi, taelcundich niets mis mee, een bijvoeglijk naamwoord en een zelfstandig naamwoord. Bovendien voorkomt dit het gebruik van het lange woord "natuurkundepromovendi". Kwestie van stijl.

 15. Wouter:

  Ik vind het toch wel erg grappig. De grappen zijn natuurlijjk wel een beetje gemakkelijk soms, maar ach.. als ik er om kan lachen, vind ik het goed.

 16. Giel:

  Thnx voor de tip. Ik kende deze serie nog niet maar ik heb ze nu allemaal gezien en ik vind het echt super grappig. Ik vind echt elke aflevering wel leuk maar die scene dat die vrouw de vergelijking van zijn bord opgelost had vond ik de beste :D! Echt een super dis was dat, maar eigenlijk zijn ze allemaal cool. Nogmaals bedankt wiskundemeisjes :)!

 17. Robert-paul:

  de serie is geniaal ik volg het nu vanaf aflevering 2 en aanstaande maandag de 22ste start seizoen 2!!!!!! ik ben zoooo benieuwd :D:D:D.
  Een van de beste dingen vin ik dat Penny niet word afgeschilderd als extreem dom door blondheid, maar als gewoon. Wat natuurlijk alsnog in het niet valt bij Sheldon en Lenard

 18. Relinde:

  Hee, bedankt voor de tip Robert-Paul! Weet iemand waar je het tweede seizoen kan bekijken (online danwel tv)?

 19. Han:

  @Relinde: op tv in de VS

 20. Wiskundemeisjes » Blog Archive » The Big Bang Theory nu ook in Nederland!:

  [...] Eerder schreven we al over The Big Bang Theory, een briljante comedyserie over de twee nerdige natuurkundigen Leonard en Sheldon die samen in een appartement wonen, over hun (ook nerdige) vrienden en over buurmeisje Penny, een serveerster die uiteraard eigenlijk actrice wil worden. De serie was al te zien in de VS (en dus op internet), maar vanaf morgen is de serie ook in Nederland op tv! [...]

 21. Hasperhoven . NET » Blog Archive » The Big Bang theory:

  [...] gegeven voor de sitcom “Big Bang Theory“. Ik had de eerste serie op aanraden van de Wiskundemeisjes al eens gedownload en bekeken, maar vanaf morgen komt hij ook in Nederland op de buis, bij [...]

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.