Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

"Maths is sexy"


In Nieuws,Quotes, door Jeanine

Een tijdje geleden schreven we over het boek The Oxford Murders van Guillermo Martinez. We meldden toen dat het boek recent verfilmd was. Inmiddels is de film te zien in het Verenigd Koninkrijk.

Ook is daar de Amerikaanse film 21 al verschenen, waarin wiskundeprofessor Micky Rosa een groepje van zes studenten traint in het kaarten tellen bij blackjack. Ze gaan naar Las Vegas, waar ze veel geld winnen in het casino door gebruik te maken van codetaal en handsignalen. Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan. Vanaf 26 juni is 21 ook te zien in Nederland.

John Hurt, die in The Oxford Murders de wiskundeprofessor speelt, is zelf niet goed in wiskunde (hoewel hij de zoon van een wiskundige is). In een interview vertelt hij wat volgens hem de reden is dat wiskunde de laatste tijd vaker voorkomt in de populaire media:

"I think there is something that has brought maths to the fore. I think probably because we live in a world with so many lies, and so much lack of truth, that it has become quite sexy to think of the one thing we have which is the only language that is truthful.

There's no way of disproving that two plus two equals four, and therefore, take that to the ultimate, much more complicated areas, and you're dealing with something which is truthful."

(Met dank aan Tom voor de tip.)

3 reacties op “"Maths is sexy"”

 1. Christian:

  Ik moet dan altijd denken aan George Orwell: "Freedom is the right to say 2+2=4. If that is granted, everything else follows."

 2. murat:

  Als je de DVD als cadeau krijgt is het een redelijke film maar als je het zelf wil kopen kan je beter je geld aan iets anders uitgeven. Vanuit de wiskunde en natuurkunde blijft het helaas bij oppervlakkige verwijzingen.

  By-the-way her en der op wiskundemeisjes zijn er al verschillende films (voor betas) besproken. Maar stel dat ik een top-10 DVD stapeltje wil aanleggen. Welke films mogen er dan niet ontbreken?

  Ik heb er nu nog maar 2:
  1. Dangerous Knowledge
  Een briljante documentaire die je als beta gezien moet hebben; Cantor, Godel, Boltzmann, Turing; ff zoeken bij google video/youtube)

  2. Atoms
  Jim Al-Khalili bespreekt in 3 delen de ontdekking en ontwikkeling van de moderne natuurkunde. Eveneens een BBC documentaire.

  3. t/m 10
  Help me bij het invullen hiervan.

 3. Wiskundemeisjes » 21:

  [...] Een tijdje geleden kondigden we de film 21 al aan; gisteren heb ik hem dan ook gezien. [...]

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.