Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Vrouwendag op 5ECM


In Nieuws,Uitjes, door Ionica

Nog maar luttele nachtjes slapen tot het Fifth European Congress of Mathematics (5ECM voor vrienden) losbarst in Amsterdam. Op zondag 13 juli, een dag voordat het congres zelf begint, wordt er een speciale vrouwendag georganiseerd, met alleen vrouwelijke sprekers. Dit is het programma:

  • 11 a.m-12 a.m.: Hélène Esnault (Duisburg-Essen) - Some aspects of the various notions of fundamental group
  • 2 p.m-3 p.m: Alina Vdovina (Newcastle) - Non-commutative geometry on trees and buildings
  • 3.30 p.m -4.30 p.m: Christine Bernardi (Paris) - Spectral methods: Basics and new applications
  • 5 p.m -6 p.m: Francesca Rapetti (Nice) - A spectral element method on triangles

Op de site van European Women in Mathematics is niet veel meer informatie te vinden, maar in deze pdf staat dat je organisatoren Sylvie Paycha (sylvie.paycha@math.univ-bpclermont.fr) of Frances Kirwan (frances.kirwan@balliol.ox.ac.uk) kunt mailen als je interesse hebt in deze dag. Eigenlijk moest dat voor 16 mei, maar we denken dat deelnemers nog steeds welkom zijn.

De wiskundemeisjes zijn nog nooit naar zo'n vrouwendag geweest, maar we hebben uit zeer betrouwbare bron vernomen dat die dagen ontzettend nuttig én leuk zijn. Zo hoorden we bijvoorbeeld dat bij voordrachten de spreker ook kort iets over zichzelf vertelt. Dat zouden we eigenlijk wel op meer conferenties willen zien! Ook leuk dat de groepsfoto van zo'n conferentie er een tikje anders uitziet dan normaal.

European Women in Mathematics Meeting