Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Anderhalf wortel twee


In Kunst, door Jeanine

We kregen een aardige mail van Ronnie van Kempen, die ons stukje over wiskundige meubels had gezien. Hij heeft zelf als afstudeerproject voor zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht ook een meubel gemaakt dat door wiskunde geïnspireerd is. Het heet Anderhalf wortel twee en zo ziet het er uit:

Ronnie schrijft over zijn meubel: "Fractals bepalen niet alleen de vormgeving van het zitmeubel, maar zijn ook bepalend geweest voor het hele concept en gebruiksfunctie. Ik beschouw de mens als fractals, kinderen in het bijzonder. Ik heb vier iteraties van het zitmeubel gemaakt, voor een volwassene, een kind, een knuffelbeest en een knuffelbeestkind, maar in gedachte is de reeks natuurlijk oneindig."

Wat een gezellige bank!

O, banken, natuurlijk!

Voor meer informatie: zie hier.

5 reacties op “Anderhalf wortel twee”

 1. Relinde:

  Wat een gave bank! En het ziet er nog uit alsof het goed zit ook. Maar zie ik het goed dat je de armleuning naar de andere kant kan verplaatsen? Of zijn de foto's gespiegeld?

 2. Tim:

  De armleuning zit volgens mij op beide plaatjes aan de rechterkant... voor de personen in het plaatje dan.

 3. Relinde:

  Op de bovenste foto toch niet? Als ik daarop ga zitten, heb ik de armleuning aan mijn linkerkant, lijkt me. Maar op het tweede plaatje heeft de man de armleuning aan zijn rechterkant.

 4. Ronnie:

  @Relinde. Klopt. De afzonderlijke meubels zijn symmetrisch. De armleuning en dus ook de volgende iteratie van de stoel, kunnen zowel links als rechts geplaatst worden. Het is dus ook denkbaar om links en rechts een kleiner stoeltje te plaatsen. Bijvoorbeeld als je twee kinderen hebt en vier knuffelkonijnen en acht kleine beertjes...

 5. Relinde:

  Dank voor je uitleg! Nu snap ik het weer. Mooi dat er zoveel combinatiemogelijkheden zijn.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.