Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskunde op Lowlands


In Nieuws,Uitjes, door Ionica

Net als vorig jaar is er komend weekend weer allerlei wiskunde op Lowlands! In de SIGMA-tent is er elke dag van alles te doen. Op zaterdagmiddag wordt tussen 16.00 en 18.00 uur de gelijknamige Sigma-prijs uitgereikt. Hierbij de rest van programma, elk onderdeel duurt 45 minuten.
MobileMath (Waag Society en Freudental Instituut) Vrijdag 12.30 en 15.00 uur, Zaterdag 15.00 uur, Zondag 15.00 uur.

Doel van MobileMath is het behalen van zoveel mogelijk punten binnen de gestelde tijd. Deelnemers kunnen punten scoren doordat ze met een mobiele telefoon met GPS-functionaliteit vierhoeken, rechthoeken en parallellogrammen aflopen op Lowlands terrein. De hoekpunten van de vierhoeken worden online opgeslagen.

De Grote Wiskundemeisjes Quiz Vrijdag 13.15 uur, Zaterdag 12.30 uur , Zondag 13.15 uur.

Wij organiseren een soort kroegquiz met vragen over wiskunde in films, muziek, literatuur en veel meer! Kom dus meedoen en win een comfortabel campingkrukje.

Verborgen codes (Radboud Universiteit Nijmegen) Vrijdag 14.00 uur, Zaterdag 11.00 uur, Zondag 11.45 uur.

Deze workshop gaat over de dagelijkse situaties waarin coderingen voorkomen.

Super Mario flies to Math paradise (Universiteit van Utrecht) Vrijdag 16.00 uur, Zaterdag 13.15 uur, Zondag 11.00 uur.

Deze groep heeft een animatie gemaakt van Super Mario die over de Lowlands plattegrond loopt. Zo komt hij net als in het “echte spel” verschillende problemen tegen die wiskundig zullen worden opgelost. De problemen zullen allemaal met Lowlands te maken hebben. Zoals: Hoe verdeel je het laatste biertje of hoe kom je het snelst bij de tent van je vrienden. Ook bij deze workshop zal het publiek er bij betrokken worden.

Meedoen is belangrijker dan winnen! (Universiteit van Amsterdam, Econometrie) Vrijdag 16.45 uur, Zaterdag 14.00 uur, Zondag 12.30 uur.

Deze groep zal op een interactieve manier drie basistheorieën (o.a. prisoners dillema, nash evenwicht) uit de econometrie uitleggen. Het publiek zal worden betrokken bij de uitleg. De dilemma’ s die samen hangen met deze theorieën zullen met behulp van vrijwilligers uit het publiek worden uitgebeeld.

Wiskundige structuren in de muziek (Wim den Herder, Universiteit van Amsterdam, Wiskunde) Vrijdag 17.30 uur, Zaterdag 11.45 uur, Zondag 14.00 uur.

Deze workshop zal over de maatbepaling in de muziek gaan en de wiskunde die hier achter steekt. Dit zal worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit populaire muziek.

Sex & Math (Ionica Smeets, Universiteit Leiden) Zondag 16.00 uur.

Ionica zal in deze workshop aantonen hoe relaties ook puur met wiskundige formules te verklaren en voorspellen zijn.

Lowlands is al lang uitverkocht, maar je kunt misschien nog een wanhopige poging doen om kaarten te winnen. Als je al kaarten hebt, kom dan vooral even langs! Je vindt de Sigma-tent op het Lima-terrein.