Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam



  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nederlands team scoort 1x zilver en 2x brons op International Mathematics Competition for University Students


In Nieuws, door Jeanine

Het Nederlandse team dat heeft deelgenomen aan de 15e Internationale Universitaire Wiskunde Competitie heeft eenmaal zilver en tweemaal brons behaald. De beste Nederlandse deelnemer was Iris Smit van de UvA. Zij haalde 103 punten en daarmee kreeg ze een tweede prijs. Twee derde prijzen gingen naar Jinbi Jin (UL, 89 punten) en Sander Kupers (UU, 78 punten). Eervolle vermeldingen waren er voor Kyndylan Nienhuis (UvA, 49 punten) en Johannes Steenstra (UU, 42 punten). Gefeliciteerd allemaal!

De competitie vond plaats van 25 tot 31 juli in Blagoevgrad, Bulgarije. In totaal deden 283 studenten uit 40 landen mee. In twee dagen tijd moesten de deelnemers twaalf opgaven zien op te lossen. Nederland werd vertegenwoordigd door vijf studenten en teamleider Maarten Hoeve (UvA). Het Nederlandse team is in de loop van het jaar getraind aan de UvA door Sergey Shadrin. In het eindklassement werden dit jaar drie studenten gedeeld eerste met 220 van de 240 punten ("Grand First").

Zie hier voor meer informatie over deze International Mathematics Competition for University Students. Ook de opgaven en antwoorden zijn daar te vinden.