Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Mr. K.J. Cath-prijs voor de wiskundemeisjes!


In Nieuws, door Jeanine

Vandaag kregen wij tijdens de opening van het academisch jaar de Mr. K.J. Cath-prijs uitgereikt! Dat is een prijs voor een medewerker of student van de Universiteit Leiden, die in de voorafgaande periode de naam van de universiteit op positieve wijze naar buiten heeft gebracht. (Het kan één persoon of een groep betreffen.) De prijs bestaat uit een oorkonde en € 2500,= voor het betreffende project.

Op de oorkonde staat:

Heden, 1 september 2008, is de Cath-prijs door prof. dr. Paul van der Heijden uitgereikt aan

"Wiskundemeisjes"
drs. J.L.A.H. Daems en ir. I. Smeets

uit waardering voor de uitmuntende wijze waarop zij met hun succesvolle website www.wiskundemeisjes.nl meer dan 2000 bezoekers per dag weten te bereiken. Deze website, die zij nu twee jaar met enthousiasme en gedrevenheid vullen met allerlei artikelen, puzzels, blogs, filmpjes en leuke weetjes over wiskunde, is een originele en actuele manier om scholieren op interactieve wijze vertrouwd te maken met wetenschap en positieve aandacht te genereren voor het onderwijs en onderzoek in de wiskunde. Jeanine Daems en Ionica Smeets zijn ook op andere fronten actief bezig met het promoten van wiskunde: zij schrijven artikelen, begeleiden wiskundezomerkampen en nemen deel aan programma's op Schooltv en aan de Nationale Rekentoets. Zij manifesteren zich daarbij als uitstekende ambassadeurs voor de Leidse universiteit in het algemeen en voor haar onderwijs van hoog niveau in het bijzonder.

Dank aan de jury voor deze mooie woorden!

Tijdens de opening mochten we een kleine presentatie geven. De foto's zijn er nog niet, die plaatsen we zodra ze er zijn (we hadden leuke jurkjes aan). Speciaal voor de aanwezigen die de geprojecteerde stukjes nog eens willen zien of heel erg benieuwd zijn hoe de gevangenen hun onthoofding misschien kunnen vermijden: klik op een van de volgende links voor de puzzel over de gevangenen, het grapje over meisjes en wiskunde, de favoriet van Roger Penrose en Vallende Ster Galois. En klik hier voor het nieuwsbericht van de Universiteit Leiden over de opening van het academisch jaar.