Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Prijsvraag Ars et Mathesis


In Kunst,Nieuws, door Jeanine

Stichting Ars et Mathesis heeft als doel meer belangstelling te wekken voor kunst die haar inspiratie vindt in de wiskunde. En de stichting bestaat dit jaar al 25 jaar! Dat wordt op 15 november gevierd. Alle informatie daarover kun je vinden op de website.

Ars et Mathesis heeft een leuke lustrumactiviteit die we hier graag aankondigen: de stichting heeft een prijsvraag uitgeschreven! De opdracht is: maak een anamorfose met stoepkrijt. Een anamorfose is een vertekende afbeelding, die er slechts realistisch uitziet vanuit één bepaald standpunt.

Om mee te doen, moet je (alleen of in een groep, schoolklassen mogen ook meedoen) een anamorfose maken op een vloer/straat, wand/muur of plafond. Combinaties van deze vlakken zijn ook toegestaan. Het mag dus binnen of buiten zijn. Je anamorfose moet aantoonbaar gemaakt zijn voor deze prijsvraag in september of oktober 2008. De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Bruno Ernst. Er zijn mooie prijzen te winnen!

De precieze informatie en voorwaarden vind je op de website.

2 reacties op “Prijsvraag Ars et Mathesis”

  1. Pieter:

    Natuurlijk is het niet met stoepkrijt gedaan, maar toch werkelijk indrukwekkend als je het in het echt ziet: De koepel van de St. Ignatius in Rome, http://en.wikipedia.org/wiki/Sant%27Ignazio.

  2. Wiskundemeisjes » Poort naar de zee:

    [...] Enige tijd geleden kondigden we de prijsvraag van Ars et Mathesis aan: maak een anamorfose. Een anamorfose is een vervormde afbeelding die er slechts vanuit één punt gezien realistisch uitziet. [...]

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.