Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Uitslag zomerprijsvraag: altijd prijs!


In Algemeen, door Ionica

We kregen dit jaar wat weinig inzendingen op onze zomerprijsvraag terwijl we nog wel zulke spectaculaire prijzen hadden uitgeloofd... Maar gelukkig kregen we wel heel leuke inzendingen! Daarom hebben we besloten alle inzenders een prijs te geven.

Troostprijzen
Op Lowlands kregen we van Jean-Marc van Tol een stapeltje gesigneerde exemplaren van De bètacanon van Fokke en Sukke om weg te geven als prijs. Deze troostprijzen gaan naar:


Inzending 3
Planeta, kantoorvak- en boekhandel in Enschede.


Inzending 4
Hmm, tough choice... van Suzan Verberne

De tweede prijs
Deze inzending werd begeleid door het volgende stukje poëzie.

jullie kennen mij niet
maar ik ben een virtueel gnoompje
in een wereld vol boze trollen
die ik niet kan verslaan
zonder een t-shirt
met jullie naam daar op

Inzending 1
Harry van Mierloo.

Gefeliciteerd, je wint de rekenaap!

De eerste prijs
Het was makkelijk om de winnaar te bepalen: Martine Schiphouwer wint de eerste prijs met haar geweldige vijfdelige fotoreeks in het Duitse wiskundemuseum Mathematikum. Vooral de foto's met de pi-muurschildering en de kegel met vloeistof vinden we heel erg mooi.

Wiskundedocente en-studente Martine wint een tegoedbon van 75 euro voor Arabesk, een winkel met puzzels, spellen en objecten gerelateerd aan natuurkunde, wiskunde en logica. We zijn benieuwd of Martine iets uitkiest voor thuis of in haar klas! Nogmaals dank aan Arabesk voor het aanbieden van deze prijs.

Waarschuwing: het bekijken van de onderstaande foto's kan de onbedwingbare drang opwekken om ook naar Mathematikum te gaan.


Inzending 5
Het mooie gebouw van het Mathematikum in Giessen.

Inzending 5
Een aantal omschrijvingen van wiskunde uit verschillende encyclopedieën.

Inzending 5
Een pi-muurschildering.

Inzending 5
Een kunstwerk gebaseerd op de Penrose-driehoek.

Inzending 5
Een experiment met een kegel gevuld met vloeistof die draaibaar is, waarbij het vloeistofoppervlak (de horizontale doorsnede) van vorm verandert.


ps Over de uitslag van deze prijsvraag kan niet gecorrespondeerd worden, behalve natuurlijk om de adressen op te geven waar de prijzen naartoe mogen...