Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

MathTV


In Filmpjes,Onderwijs, door Ionica

Juan tipte ons over MathTV, een website vol filmpjes waarin opgaven worden uitgelegd. De problemen zijn tamelijk elementair, zoals het oplossen van \(\) of het berekenen van \(\). Het aardige is dat er voor veel problemen twee of meer filmpjes door verschillende docenten zijn gemaakt. Je kunt als leerling dan zelf kiezen wiens uitleg je het helderst vindt. Of welke docent je het meest aantrekkelijk vindt natuurlijk... Er staan ook al Spaanse filmpjes op de site. Misschien is het iets voor de WisFaq! om Nederlandse versies te maken?

MathTV heeft ook een eigen YouTube kanaal, helaas mag ik de meest interessante filmpjes niet embedden. Hierbij toch twee voorbeelden.2 reacties op “MathTV”

  1. Proeme:

    nu ben ik heel benieuwd naar de relatie tussen Pascal en Sierpinski. En dan bedoel ik uiteraard niet de uitkomst, maar bedoel ik waarom het zo mooi uitkomt. Hoe kan dat?

  2. HJ:

    Je moet een driehoek van Pascal maken met alleen 0-en en 1-en (voor even en oneven). Op regels 1,2,4,8, ... ontstaan alleen 1-en (alle getallen zijn daar oneven). de regel daaronder staan alleen in de buitenste vakjes 1-en, de rest is 0. Als je dan verder gaat vormen zich vanuit de 1-en aan de zijkanten dezelfde figuur als je daarboven al getekend had. Deze figuren komen samen bij de volgende twee-macht. Dat betekent dat het patroon op dezelfde manier is samengesteld als bij Sierpinski. Drie driehoeken aan elkaar geknoopt met een lege driehoek in het midden.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.