Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Junior Wiskunde Olympiade


In Nieuws,Onderwijs, door Jeanine

Gisteren vond de allereerste Junior Wiskunde Olympiade plaats. De leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 die vorig jaar het beste scoorden bij de Kangoeroewedstrijd werden uitgenodigd: uit elke klas 30. Omdat er maar liefst 37.744 leerlingen uit klas 1, 2 en 3 hebben meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd was het al een hele prestatie als je een van de gelukkigen was die mochten deelnemen!

De wiskundemeisjes waren er niet bij, maar hebben gehoord (met dank aan Birgit) dat het een bijzonder geslaagde dag was. Naast de wedstrijd, die uit twee delen bestond, was er een lezing over kansrekening van Ronald Meester, en 's middags gaf Erjen Lefeber een workshop over grafen.

De opgaven waren er in twee soorten. Het eerste deel bestond uit meerkeuzevragen, het tweede deel uit open vragen. Als je benieuwd bent naar de opgaven, klik dan op de volgende links: opgaven deel 1, opgaven deel 2 en (niet meteen spieken!!) de antwoorden. De deelnemers bleken nog slimmer te zijn dan verwacht, en de beste deelnemer had bijna alles goed: Rens Bloom (zie foto) haalde 58 van de 60 punten.

Er waren 82 deelnemers die vorig jaar in klas 1, 2 of 3 zaten. In elke categorie waren er zes prijswinnaars, en er was ook nog een prijs voor de jongste deelnemer: Jonathan Steinebach.

De andere prijswinnaars zijn:

Klas 1:
1. Thijs Douwes, 49 punten
2. Jeroen Huijben, 45 punten
3. Lars Jellema, 45 punten
4. Peter van Hintum, 43 punten
5. Matthijs Lip, 42 punten
6. Fabian Brull, 40 punten

Klas 2:
1. Guus Berkelmans, 52 punten
2. Dominique Begijn, 46 punten
3. Balder Stalmeier, 46 punten
4. Suthes Balasooriyan, 42 punten
5. Jorrit Hortensius, 42 punten
6. Lana de Vries, 42 punten

Klas 3:
1. Rens Bloom, 58 punten
2. Tom van den Bosch, 53 punten
3. Dennis Zwarthoed, 49 punten
4. Bobby Yang, 46 punten
5. Henko Aantjes, 46 punten
6. Floris van Loo, 45 punten

De scores van de andere deelnemers zijn hier te vinden. (Als twee deelnemers evenveel punten haalden, werd de rangorde bepaald door de score in de Kangoeroewedstrijd.)

Van harte gefeliciteerd allemaal!